Simona Ionescu / Redactor Șef

A fost vandalizat primul portret oficial al regelui Charles. Cine a îndrăznit să strice imaginea Suveranului

A fost vandalizat primul portret oficial al regelui Charles. Cine a îndrăznit să strice imaginea Suveranului
Primul portret oficial al regelui Charles a fost vandalizat de militanții pentru drepturile animalelor în timp ce era expus la galeria Philip Mould din Londra. Doi protestatari din grupul Animal Rising au escaladat bariera de securitate în fața vizitatorilor șocați înainte de a distruge tabloul cu un afiș.

Primul portret oficial al regelui Charles a fost vandalizat de activiștii pentru drepturile animalelor: doi protestatari de la Animal Rising au acoperit fața monarhului cu imaginea lui Wallace (n. Wallace și Gromit) și au lipit un mesaj despre „cruzimea din fermele RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals)”.

Cei doi au acoperit fața monarhului cu o imagine a personajului de animație  și au lipit pe tablou un mesaj despre „cruzimea” din fermele care au primit susținerea regelui: „Fără brânză, Gromit. Uitați-vă la toată cruzimea de la fermele RSPCA!”

Ce i-a deranjat pe cei de la Animal Rising

Portretul regelui a fost vandalizat

Pictura, care a fost parțial inspirată de istoria activismului de mediu a regelui, se pare că este păstrată în spatele unei plăci transparente de plastic, așa că nu ar fi trebuit să fie afectată. Animal Rising îi cere regelui Charles să își suspende sprijinul pentru organizația caritabilă, al cărei patron regal este, până când aceasta nu renunță la schema Assured Scheme, care are ca scop protejarea standardelor de bunăstare a animalelor.

„Nu ne-am putut gândi la o modalitate mai bună de a-i atrage atenția asupra scenelor oribile din fermele RSPCA Assured”

Daniel Juniper și Ben Thomas au lipit autocolantele și au stat la recepție până când au fost rugați să plece. Au rămas în apropierea galeriei timp de aproximativ două ore, dar poliția nu a apărut. „Având în vedere că Regele Charles este un mare fan al lui Wallace și Gromit, nu ne-am putut gândi la o modalitate mai bună de a-i atrage atenția asupra scenelor oribile din fermele RSPCA Assured.

Chiar dacă sperăm că acest lucru este amuzant pentru Majestatea Sa, îi cerem, de asemenea, să se gândească serios dacă vrea să fie asociat cu suferința îngrozitoare din fermele care sunt aprobate de RSPCA.

Charles a arătat clar că este sensibil la suferința animalelor din fermele din Marea Britanie; acum este momentul perfect pentru ca el să facă un pas înainte și să ceară RSPCA să renunțe la Assured Scheme și să spună adevărul despre creșterea animalelor”, a declarat Juniper.

„Facem apel la RSPCA să renunțe la schema de asigurare și pentru ca Regele Charles să ia apărarea animalelor”

Primul portret al lui Charles de când este rege

De asemenea, cei doi au declarat pentru Daily Mail că au ales să ia parte la această acțiune „pentru a comunica direct cu Regele Charles. El este patronul regal al RSPCA și am lansat investigația britanică asupra RSPCA. Facem apel la RSPCA să renunțe la schema de asigurare și pentru ca Regele Charles să ia apărarea animalelor și a mediului pe care îl iubește, să înceapă să îl protejeze, determinând RSPCA să renunțe la schema de asigurare.

Nu am deteriorat deloc tabloul. Pictura este acoperită cu sticlă. Scopul zilei de astăzi a fost de a crea un discurs public și de a comunica direct cu King Charles, cu RSPCA și cu publicul. Am fost de acord să fim arestați pentru că noi credem că această problemă este foarte importantă”, au spus activiștii.

„Turiștii american râdeau”

Thomas a declarat pentru VegFest că nu se vor opri până când nu „vom avea un viitor amabil, locuibil și durabil pentru toate formele de viață. Turiștii americani care au văzut acțiunea râdeau și au găsit-o amuzantă și au cerut să ne facă poze. Reacția a fost destul de pozitivă.

În acest portret, în mod special, există un fluture pe umărul regelui Charles pentru a reprezenta modul în care îi pasă de mediu. Este foarte mândru că îi pasă de natură, iar creșterea animalelor contribuie foarte mult la criza climatică. Dacă ar fi fost conștient de ceea ce face în mod activ acest program pe care îl patronează, cred că ar fi fost împotriva acestui lucru și ar fi fost în favoarea mesajului pe care încercăm să îl prezentăm”.

Acțiunea activiștilor este o încercare de a sensibiliza opinia publică cu privire la investigația lor recentă în 45 de ferme RSPCA Assured, unde ar fi găsit 280 de încălcări ale legii și 94 de încălcări ale reglementărilor DEFRA.

Sursă foto: Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre