Simona Ionescu / Redactor Șef

A mai apărut un monolit. Ce reacție ciudată au avut băștinașii

A mai apărut un monolit. Ce reacție ciudată au avut băștinașii
Seria monoliților metalici care și-au făcut apariția pe mai tot globul, pare să fie departe să se încheie. Primul a apărut cu luni în urmă, anul trecut, într-un deșert din America. Acum a fost fotografiat și filmat încă unul.

A mai apărut un monolit misterios din seria celor care au incitat imaginația tuturor oamenilor de pe planetă. Acesta a fost surprins în Africa.

Structura metalică de aproape patru metri înălţime a apărut pentru prima dată în cartierul Bandal din Kinshasa, capitala Republicii Congo, duminică dimineaţă. Câteva zile nimeni nu i-a avut grija, dar s-a creat un adevărat val de vizite. Oamenii au tot venit să îl vadă și se opreau să își facă selfie-uri  alături de bizara construcție.

A mai apărut un monolit

„Ne-am trezit şi am văzut acest triunghi metalic”, a spus, pentru Reuters, Serge Ifulu, un locuitor din zonă.  „Am fost surprinşi pentru că este un triunghi pe care îl vedem deseori în documentarele despre francmasoni sau Iluminati”, a adăugat el.

A mai apărut un monolit. Ce reacție au avut băștinașii

Locuitorii au mai declarat că au observat sâmbătă câteva persoane care săpau o gaură în sensul giratoriu, dar s-au gândit că erau muncitori care aveau de efectuat anumite lucrări. „Duminică dimineaţă am primit un telefon când făceam sport şi mi s-a spus că s-a găsit ceva ciudat. Am venit şi am zis: Este cultural, este extraordinar”, a declarat primarul cartierului, Thierry Gaibene, citat de Reuters.

A mai apărut un monolit. Ce reacție au avut băștinașii

Congolezii au dezbătut posibilele sale origini și, în final, au luat o decizie. Locuitorii au distrus structura lovind-o cu beţe şi apoi i-au dat foc, potrivit înregistrărilor video publicate mai târziu pe reţelele sociale, și care au fost preluate de agențiile străine de presă.

Amintim că și un monolit similar, care a fost „plantat” în Columbia, a fost înlăturat de localnici.

Monolitul, comparat cu cel din filmul lui Kubrick

Stâlpi similari cu aspect extraterestru au fost observaţi într-un deşert din Utah, în Statele Unite, în luna noiembrie. Ulterior, alți monoliți au apărut în România, Franța, Olanda, Turcia, dar și în alte țări. De fiecare dată s-au declanșat teorii ale conspiraţiei. Monoliții au fost comparați cu cel din celebrul film SF din 1968, „2001: A Space Odyssey”, al lui Stanley Kubrick. În film, un monolit extraterestru de formă paralelipipedică însă apare ca un simbol recurent ce pare să joace un rol în evoluţia umană.

OZN catapultat în jungla din Congo

Dar congolezii, scrie Reuters, s-au mai confruntat anul acesta și cu alte mistere. În luna august, un obiect zburător neidentificat a fost paraşutat într-o junglă din nordul ţării. Autorităţile locale au fost derutate, neștiind cum să reacționeze. În perioada respectivă, două persoane au fost reținute pentru interogatorii. În final s-a făcut „lumină” în acel caz. O filială a companiei-mamă Google Alphabet a confirmat că dispozitivul era un balon de internet (Google Loon).

Sursa foto: Twitter

Andreea Bălan și-a asumat asumat un risc major și a încercat: „Țin foarte mult la picioarele mele, nu vreau să le rup”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre