Înainte de 1989, Alexandru Sassu a lucrat ca inginer și apoi șef de secție la Casa de Discuri ELECTRECORD, ulterior ca inginer de sistem în Centrul de Calcul al FEA București. A participat activ la Revoluția din Decembrie 1989, fiind unul dintre liderii Baricadei și al grupului care a ocupat în 22 Decembrie sediul CC al PCR.
A murit Alexandru Sassu, fost președinte al TVR. Avea 65 de ani
Alexandru Sassu a murit în urma unor afecțiuni cardiace, azi, 24 septembrie 2021. Se pare că a făcut mai multe stopuri cardiace, din ultimul medicii ne mai reușind să-l scoată.
În 2017, Sassu a fost validat de camerele reunite ale Parlamentului pentru funcția de membru în Consiliul de Administrație și Director General (interimar). Apoi, din 2 septembrie 2007, a fost confirmat oficial în funcția de Președinte-Director General al companiei publice de televiziune, SRTV (Televiziunea Română).
În 2010, după ce a plecat din funcția de Președinte-Director General al SRTV, a condus mai multe companii private de media și s-a remarcat ca analist politic.
La câteva luni după plecarea din TVR, în iunie 2010, Alexandru Sassu a fost pus la conducerea Adevărul TV, zona de video a grupului Adevărul, finanţat atunci de Dinu Patriciu. Magnatul avea un proiect de dezvoltarea a unei televiziuni on-line în cadrul trustului, lucru inexistent la acea oră pe piața media românească. Din prima echipă a făcut parte și tânăra reporteriță Denise Rifai.
Adevărul TV primise şi o licenţă de la CNA, însă lucrurile s-au urnit greu cu implementarea proiectului. Studioul a fost realizat, dotat cu aparatură modernă, Sassu a reușit și închegarea unei mici echipe, însă lucrurile s-au oprit la un moment dat. Licența a fost retrasă după doi ani întrucât televiziunea nu a mai fost lansată.
Alexandru Sassu, fost președinte al TVR
În iunie 2018, Sassu a revenit la TVR. Conducerea postului public spunea atunci că el „este angajat al SRTV pe termen determinat, pentru un proiect ce vizează un proces mai amplu de evaluare a activităţii curente a televiziunii publice”. În fapt, era producător și consiler al președintei de atunci Doina Gradea. În 2020, părăsește din nou TVR.
Despre trecutul politic al lui Alexandru Sassu se știe că a început după căderea dictaturii. A fost un participant activ la revoluția din decembrie 1989. A intrat în FSN, apoi a plecat la PD cu echipa lui Petre Roman. În 1998 a fost ministru pentru relaţia cu Parlamentul.
Ca urmare a deciziei conducerii PD de a trece la o orientare politică de dreapta, Sassu a părăsit PD împreună cu Bogdan Niculescu-Duvăz și a aderat la Partidul Social Democrat, rămânând în echipa lui Iliescu și Năstase. După numirea la TVR a părăsit definitiv viața politică.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook