Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit celebrul actor Constantin Codrescu. A trăit toată viața cu această dramă

A murit celebrul actor Constantin Codrescu. A trăit toată viața cu această dramă
Zi neagră pentru întreaga României. O altă mare stea a teatrului și filmului românesc, actorul Constantin Codrescu, a plecat într-o lume mai bună.

Constantin Codrescu a murit chiar de Lăsata Secului. Vestea tristă a fost dată de fiica acestuia. Filmul românesc este în doliu.

A murit celebrul actor Constantin Codrescu. A trăit toată viața cu această dramă

Actorul, regizorul, scenograful Constantin Codrescu s-a stins în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 91 de ani, iar anunțul a fost făcut chiar de fiica sa. „A murit actorul, a murit tata… Dumnezeu să îl ţină în dreapta Sa!”, a scris ea, pe Facebook.

Mesajul dureros al lui Florin Piersic

La scurt timp, celebrul actor Florin Piersic a scris un mesaj pe contul său de socializare, bun prieten cu Constantin Codrescu. „Acum, târziu în noapte, sau prea devreme în acest început trist de zi, am aflat cu mare mâhnire de plecarea ta, dragul meu artist de excepţie, Puiu Codrescu. M-am bucurat de prietenia noastră până în ultima zi a vieţii tale şi mi-e greu să cred ca te-am pierdut…”, au fost cuvintele artistului.

Un înger i-a salvat viața

Constantin Codrescu a fost căsătorit cu actrița Valeria Gagealov, dar mama sa a fost împotriva acestui mariaj. Pentru că nu suporta ideea că fiul nu-i mai aparține în totalitate, aceasta i-a otrăvit soția. A fost o dramă pe care actorul a purtat-o în suflet toată viața.

„A fost otrăvită cu mătrăgună, boz şi sticlă pisată!”

„Un înger a venit şi în altă noapte şi a atenţionat-o pe mătuşa mea, Pena, soţia fratelui mamei, sub chipul tatălui plecat spre stele al soţiei mele de atunci, Valeria. Acesta îi striga mătuşii: ‘Salvaţi pe fiica mea! A fost otrăvită cu mătrăgună, boz şi sticlă pisată!’

În iarna anului 1951 mama era convinsă că, prin căsătoria mea, a pierdut susţinerea morală şi materială într-o perioadă de restrişte a familiei noastre. Teroarea exercitată de organele de represiune au declanşat un dezechilibru grav în mintea şi sufletul mamei.

„Aşa am înţeles de unde dureri în zona stomacului, pierderi de cunoştinţă însoţite de leşinuri”

A devenit o fiinţă labilă, nesigură, care a început să caute în afara familiei soluţii salvatoare, inspirate de spirite vrăjmaşe. A intrat în legătură cu o ţigancă vrăjitoare, iar răul inconştient a căzut ca un trăsnet asupra sufletului şi trupului firav al soţiei mele, Valeria. Mintea bolnavă a mamei o socotea unica vinovată a îndepărtării mele de familie.

În dimineaţa următoare visului mătuşii, aceasta a venit disperată în camera noastră şi ne-a relatat visul. Când i-am arătat fotografia tatălui Valeriei a rămas interzisă. L-a recunoscut. Aşa am înţeles de unde dureri în zona stomacului, pierderi de cunoştinţă însoţite de leşinuri.

„Valeria a fost salvată, dar a apărut o singurătate în doi care a dus la despărţire”

După vis, medicii abia atunci au înţeles adevărata cauză a bolii care părea imposibil de diagnosticat. Tot după vis am aflat că mama, când eu lipseam de acasă îi oferea Valeriei mâncare şi lichide peste care presăra nişte prafuri ciudate. (…) A doua zi, ca şi cum a ieşit de sub vrajă mama şi-a cerut iertare. Valeria a fost salvată, dar a apărut o singurătate în doi care a dus la despărţire”, a povestit actorul potrivit Viva.  Actriţa Valeria Gagealov a murit la vârsta de 89 de ani.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre