Simona Ionescu / Redactor Șef

Plânge România! Ne-a părăsit un mare actor. „Aseară, mi-a trimis un mesaj cu Maica Domnului și cu pruncul…”

Plânge România! Ne-a părăsit un mare actor. „Aseară, mi-a trimis un mesaj cu Maica Domnului și cu pruncul…”
Este doliu în lumea artistică. Costel Constantin, unul dintre marii actori ai României s-a stins din viață la 81 de ani. Artistul nu era cunoscut ca având probleme de sănătate.

Prietenii actori ai lui Costel Constantin sunt șocați de vestea morții acestuia. Ajuns la vârsta de 81 de ani, acesta juca și acum pe scena Teatrului Național, în piesa „Omul care a văzut moartea”… 

„Singurătatea asta, la un moment dat, ucide”

Costel Constantin nu era cunoscut ca având probleme de sănătate, dar moartea soției, cu doi ani în urmă, l-a dărâmat sufletește. Deși avea copii și nepoți, golul din suflet nu a putut să-l mai umple nimeni.

„Am vorbit chiar ieri cu el, când i-am urat la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena.

Eu cred că există marile iubiri, pentru că după moartea soției lui, Mihaela, în urmă cu doi ani, probabil că i-a fost foarte greu și nu a mai rezistat. Singurătatea aceasta, la un moment dat, ucide. Deși avea copii, avea nepoți, îi simțea lipsa, pentru că era o poveste de dragoste extraordinară.

„Ieri i-am spus la mulți ani, de sfinții Constantin și Elena”

Cred că sunt șocată mai ales pentru că nu avea probleme de sănătate și juca încă, avea ”Omul care a văzut moartea” la Teatrul Național, unde mergea și juca o dată sau de două ori pe lună. Dar probabil, fiind foarte discret, nu a spus cât de greu îi este. Ieri i-am spus la mulți ani de Sfântul Constantin și Elena, și am avut o conversație de suflet.

Și culmea, pe la 22:30, aseară, mi-a trimis un mesaj cu o icoană, cu Maica Domnului și cu pruncul. Am văzut-o dimineață. Deci a trimis probabil prietenilor de suflet… Repet, nu îmi vine să cred! Din păcate ne mor marii artiști și rămânem fără marile valori”, a povestit Ioana Mandache la Antena 3 CNN.

„Te-ai dus la ceruri, să te întâlnești cu Mihaela și tata”

Rămas bun, Costel Constantin!

După ce a primit trista veste, fiica lui Dinu Săraru, Alexandra Săraru, a postat un mesaj tulburător pe contul de socializare.

„Să te odihnească Dumnezeu, prietenul nostru bun. Te-ai dus la ceruri să te întâlnești cu Mihaela și tata!

S-a dus și Costel Constantin, Ștefan cel Mare din Apus de soare, poate ultimul din generația de aur a marilor actori! Sunteți acum toți, acolo, Undeva, și, poate puneți și de-o piesă de teatru. Adio, bun prieten! Și regret că aseară nu ți-am răspuns la mesaj…”, a scris Alexandra Săraru.

Mentorul său a fost celebrul Ion Finteșteanu

Costel Constantin a văzut lumina zilei pe 20 octombrie 1942, la Galați. Maestrul a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, la clasa profesorului Beate Fredanov, în anul 1964. L-a iubit enorm pe marele actor Ion Finteșteanu, care i-a fost mentor în perioada studenției, acesta având un rol important în evoluția sa ca actor.

În anul 1969, maestrul Radu Beligan, pe atunci director al Teatrului Național din București a văzut cât de talentat este și l-a adus în București. Un an mai târziu, în 1970, a debutat cu rolul lui Nick din piesa „Cui i-e frică de Virginia Woolf?”, de Edward Albee, iar de atunci a continuat să slujească scena teatrului, jucând în piese numeroase. În anul 1974, Costel Constantin a avut primul rol în filmul „Porțile albastre ale orașului”, în regia lui Mircea Mureșan.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre