Simona Ionescu / Redactor Șef

Primele imagini. Moartea președintelui Iranului a fost violentă. Morții, transportați cu tărgi

Primele imagini. Moartea președintelui Iranului a fost violentă. Morții, transportați cu tărgi
Un elicopter care îi transporta pe președintele iranian, pe ministrul de externe și pe anturajul lor s-a prăbușit într-o zonă izolată din nord-vestul Iranului. Toți au murit în urma impactului, iar primele imagini de la locul tragediei sunt dure.

Președintele Ebrahim Raisi; ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian; Mohammad Ali Ale-Hashem, reprezentantul liderului suprem în provincia Azarbaijanul de Est; guvernatorul general al Azarbaijanului de Est, Malek Rahmati; generalul de brigadă secundar Mehdi Mousavi, șeful echipei de securitate a lui Rasisi; un membru al diviziei Ansar al-Mahdi a IRGC; precum și pilotul, copilotul și șeful de echipaj neidentificați au murit în ceea ce se presupune că a fost un accident.

Președintele Iranului, acuzat în trecut de crime împotriva umanității, a fost declarat mort.

Foto: X.com

Publicațiile din Iran au prezentat înregistrări video care arată cum poporul iranian sărbătorește vestea prăbușirii și morții elicopterului lui Raisi. Liderul a fost acuzat în trecut de crime împotriva umanității.

Cabinetul iranian a avut o reuniune de urgență luni dimineață în urma decesului președintelui Ebrahim Raisi, al ministrului de externe și a celorlalți oficiali care se aflau în aparatul de zbor.

Imagini de la recuperarea cadavrelor de către salvatorii Semilunii Roșii și grănicerii armatei:

Elicopterul președintelui iranian a fost complet ars în urma prăbușirii, a declarat un oficial pentru Reuters.

Putin a acordat primul ajutor Iranului în găsirea președintelui mort

Rusia va trimite avioane și elicoptere pentru a ajuta eforturile de salvare ale Iranului
„Din ordinul lui Putin, în următoarea oră, două avioane rusești avansate cu elicoptere speciale și 50 de salvatori montani profesioniști vor fi trimiși la Tabriz”, i-a spus asistentul special al președintelui rus vicepreședintelui iranian într-o convorbire telefonică, potrivit presei iraniene.

Raisi, în vârstă de 63 de ani, a murit după ce elicopterul său s-a prăbușit, duminică, într-o regiune muntoasă, în timp ce se deplasa din provincia Azerbaidjanul de Est către orașul Tabriz.

Elicopterul, care transporta nouă persoane, zbura în condiții de ceață densă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre