Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit Dumitru Baltă, unul dintre cei mai buni meteorologi ai României. Cauzele care au dus la deces

A murit Dumitru Baltă, unul dintre cei mai buni meteorologi ai României. Cauzele care au dus la deces
Dumitru Baltă a fost unul dintre cei mai cunoscuți specialiști ai Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a murit în această dimineață.

Meteorologul Dumitru Baltă a murit vineri, 26 mai. În ultimele luni, Dumitru Baltă  a avut mai multe probleme de sănătate. Baltă a fost găsit inconștient, în urmă cu o lună, de o prietenă, care a mers să îl viziteze, după ce meteorologul nu a mai răspuns la telefon și nici nu a contactat-o.

Ulterior, specialistul ANM a fost transportat de urgență la Spitalul Militar. Medicii au constatat că Dumitru Baltă era infectat cu COVID-19. Meteorologul a fost transferat la Spitalul Colentina, unde medicii au stabilit că a suferit și un accident vascular cerebral.

Dumitru Baltă avea pareză pe partea stângă și diabet

Meteorologul Dumitru Baltă rămăsese cu o pareză pe partea stângă, din cauza accidentului vascular. De asemenea, plămânii săi au fost afectați de Coronavirus. De asemenea, în urmă cu câțiva ani, specialistul în meteorologie Dumitru Baltă a fost diagnosticat și cu diabet.

Cine a fost Dumitru Baltă

Dumitru Baltă s-a născut la data de 19 februarie 1947, în comuna Alexandru Odobescu, județul Călărași.  A fost absolvent al Facultății de Geologie și Geografie a universității București, promoția 1977. În 1978 a renunțat la profesia de profesor de geografie și s-a angajat la Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie, unde a ocupat funcția de de meteorolog previzionist principal gradul I.

Meteorologul Dumitru Baltă se afla la pensie din anul 2011, dar a ținut în continuare cursuri la Facultatea de Geografie. Telespectatorii români l-au apreciat foarte mult pentru modul în care prezenta apariția fenomenelor meteo și multitudinea de informații pe care le oferea publicului.

Dumitru Baltă era un împătimit al drumețiilor montane

Dumitru Baltă era un mare împătimit al excursiilor pe munte. Meteorologul a lucrat la stațiile meteo situate în vârf de munte la începutul carierei sale. El a mărturisit că cea mai grea perioadă a fost când s-a aflat la stația de pe Vârful Țarcu, situată la 2.200 m altitudine, în Carpații Meridionali.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre