A murit marele toboșar al unor mari trupe. Zeci de milioane i-au ascultat muzica

A murit marele toboșar al unor mari trupe. Zeci de milioane i-au ascultat muzica
Lee Kerslake, toboșarul celebrei trupe Uriah Heep, cel care a colaborat la începutul anilor 80 cu Ozzy Osbourne, dar și cu  Black Sabbath, a murit sâmbătă, 19septembrie.

Kerslake avea 73 de ani și s-a stins după o luptă prelungită cu cancerul de prostată.

Colegul de trupă din Uriah Heep, Ken Hensley, a fost cel care a anunțat decesul.

Lee Kerslake, în două ipostaza: acum și în anii de glorie. Foto: rockandrollgarage.com

„Cu inimă grea vă împărtășesc că Lee Kerslake, prietenul meu de 55 de ani și cel mai bun toboșar cu care am cântat vreodată, a pierdut bătălia cu cancerul la 03:30 în această dimineață (n.r. sâmbătă). El a murit liniștit, lăudați pe Domnul, dar ne va fi teribil de dor ”.

Kerslake a cântat în prima parte a carierei cu grupul de hard rock progresiv Uriah Heep și a fost prezentat pe mai multe albume clasice. A bătut la tobe pentru Uriah Heep din 1971–1979 și s-a alăturat în 1980 grupului lui Ozzy Osbourne. S-a întors, însă în 1981, la Uriah Heep și a rămas cu trupa până în 2007.

Kerslake a cunoscut cel mai mare succes comercial ca toboșar când s-a alăturat lui Osbourne, în 1980 și ’81, când a înregistrat albumele clasice Blizzard Of Ozz, care conținea hit-ul Crazy Train și Diary Of A Madman.

Moartea bateristului a avut loc cu o zi înainte de cea de-a 40-a aniversare a Blizzard Of Ozz, care a fost lansată pe 20 septembrie 1980.

Kerslake (al doilea stânga) lângă Osbourne (al doilea la dreapta) în 1981

Biografie. Ultima dorință de la viață

Kerslake a început să cânte la tobe la vârsta de 11 ani, iar primul său concert profesionist a fost alături de trupa britanică Gods.

După ce s-a alăturat lui Uriah Heep în 1971, a înregistrat clasicul LP din 1972 Demons And Wizards, care a contopit un sunet de rock progresiv cu un hard rock edge.

După ce a părăsit grupul din cauza unui dezacord de compoziție în 1978, s-a alăturat lui Ozzy Osbourne la începutul anilor 1980, după ce acesta a fost concediat din Black Sabbath din cauza abuzului său de droguri.

„L-am luat pe Lee Kerslake literalmente chiar înainte de a intra în studio și a fost doar, ca și cum, patru tipi s-au distrat unul cu celălalt”, a spus Osbourne pentru revista Rolling Stone în timp ce vorbea despre viitoarea aniversare a Blizzard Of Ozz.

În 2018, Kerslake i-a cerut lui Osbourne să-i trimită certificările discurilor de platină pentru contribuțiile sale, după ce a anunțat că mai are doar opt luni de trăit. „Ca să le atârn pe perete înainte de a muri”, a declarat Kerslake pentru The Metal Voice la vremea respectivă. Osbourne i-a trimis albumul de platină în ianuarie 2019.

Fiica lui Cindy Crawford, cea mai mare surpriză din industria modei. FOTO

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre