Simona Ionescu / Redactor Șef

Breaking News: A murit Nelu Bălan, „cel mai șmecher român din New York”. Era prieten cu Beyonce și Arnold Schwarzenegger

Breaking News: A murit Nelu Bălan, „cel mai șmecher român din New York”. Era prieten cu Beyonce și Arnold Schwarzenegger
Milionarul Nelu Bălan a murit. Românul locuia la New York de ani buni și era prieten bun cu toate vedetele din România și din America. A avut o viață de film.

„RIP Nello! It was a pleasure to have known you! Drum lin spre cer”, a postat, în această dimineață, pe Facebook, fostul manechin Nelly Năstase, bună prietenă cu milionarul Nelu Bălan.

Imediat au apărut comentariile de la apropiații săi.

„Fratele meu Nello a plecat sa stea cu alti frați ai noștri, Mario Marian Schilodu, Dr Serban Cociaba, Oprică și mulți alții, eu am crescut cu ei. Dumnezeu să-l ierte!”, a scris un prieten comun de-al lui Nelu Bălan și Nelly Năstase.

Norris Măgeanu: Nelu Bălan a făcut mai multe pentru România decât ambasada

Și Norris Măgeanu, fostul partener al Corinei Dănilă și președintele Federației Române de Automobilism Sportiv,  a avut ceva de spus despre Nelu Bălan: „Un om care, în unele privințe, a făcut, ca român la NY, mai multe decât ambasada României în USA”, a scris Norris Măgeanu, după ce a aflat că Nelu Bălan a murit.

Nelu Bălan avea unul dintre cele mai scumpe restaurante din New York

A plecat în America și s-a stabilit la New York. În România a fost ospătar, la un restaurant din Iași. Odată ajuns în Statele Unite ale Americii, Nelu a lucrat tot în baruri și restaurante iar, la un moment dat, și-a deschis unu dintre cele mai celebre și scumpe restaurante din New York – „Nello”. Un cappucino, la Nello costa de la 12 dolari în sus, iar un platou ajungea și la 500-600 de dolari.

Românul Nelu Bălan era prieten cu aproape toate vedetele de la Hollywood, după ce acestea i-au călcat pragul restaurantului. În 2009, Jay-Z și Beyonce i-au lăsat un bacșiș de 500 de dolari, după ce au mâncat la Nelloo. Cei doi au mai fost surprinși de foarte multe ori în fotografii alături de român.

De asemenea, absolut toți artiștii români care mergeau în turnee în Statele Unite ale Americii nu aveau cum să ajungă la New York și să nu meargă în vizită la prietenul lor Nelu Bălan.

Alte vedete celebre care s-au afișat la restaurantul lui Nelu Bălan au mai fost Charlize Theron, Mickey Rourke si Arnold Schwarzenegger, Kanye West și mulți alții.

Roman Abramovici, notă de plată de aproape 50.000 de dolari la Nelloo

Miliardarul rus Roman Abramovici, fodtul patron al clubului de fotbal Chelsea, era un obișnuit al restaurantului lui Nelu Bălan din News York. La un moment dat, oligarhul rus Roman Abramovici a luat prânzul la Nelloo, iar nota de plată a fost de 47.221 de dolari.

New York Times și-a trimis criticii culinari la restaurantul lui Nelu Bălan din New York

În 2010, celebra publicație New York Times l-a trimis pe Sam Sifton, unul dintre cei mai aspri critici, culinari la restaurantul Nello, după ce românul a fost văzut scuipând pe trotuarul din fața localului. Criticul culinar nu a fost foarte încântat de mâncarea de acolo, spunând despre ea că a fost banală, iar aspectul patronului era extrem de neîngrijit.

“Ai fi crezut că e doar butaforie pentru reclamă. Arăta bine, dar fără nici un gust”, a declarat Sifton, care a remarcat şi preţurile uriaşe. O apă plată, 12 dolari, o porţie de paste cu trufe, 100 de dolari de altfel, singurul fel de mâncare care îi iese bine bucătarului de la Nello”, a scris criticul culinar în New York Times, despre restaurantul lui Nelu Bălan care a murit.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre