Simona Ionescu / Redactor Șef

A murit o legendă a scenei și a ecranului. Lumea artistică e îndurerată

A murit o legendă a scenei și a ecranului. Lumea artistică e îndurerată
E doliu în lumea artistică: o adevărată legendă a scenei și. Ecranului a pierdut lupta c u o boală cruntă. S-a chinuit ani de zile.

Actorul din Clanul Soprano și legenda Broadway-ului Robert „Bob” LuPone a murit. Lui Bob îi supraviețuiesc soția sa Virginia, fiul său Orlando, sora sa Patti și fratele său, William. Actorul, în vârstă de 76 de ani, care a avut o carieră îndelungată și ca regizor artistic, a lucrat deopotrivă pe scenă, în film și în televiziune.  Actorul nominalizat la Premiile Tony a decedat în urma unei lupte de 3 ani cu cancerul pancreatic, potrivit reprezentantului său.

Teatrul MCC – Manhattan Class Company, un spațiu off-Broadway pe care Bob l-a fondat în anii 1980, a transmis condoleanțe, spunând că  actorul „a trăit fără teamă și cu o mare curiozitate, cu mult umor, cu o pasiune nemărginită pentru conectare și cu multă inimă. Bob LuPone a fost o forță, un avocat, complex în cele mai bogate moduri, debordând de un entuziasm tineresc și profund înțelept când privea în sufletele noastre.

A fost cel mai bun prieten al nostru. Este greu de crezut că nu ne vom mai așeza niciodată la masă cu el și nu vom mai spune Hai să vorbim.Ne va lipsi profund și mereu”.

A debutat pe Brodway în anul în care a absolvit Julliard School

Fanii serialului Clanul Soprano  își vor aminti de prestația sa în serial ca Dr. Bruce Cusamano – medicul de familie și vecinul de alături al lui Tony. A jucat, de asemenea, în Sex and the City, Guiding Light și All My Children, pentru care a fost nominalizat la Daytime Emmy. Bob, care a fost fratele lui Patti LuPone, s-a născut în 1946 în Brooklyn. El a absolvit Juilliard School în 1968 cu o diplomă în dans.

Debutul său pe Broadway a avut loc în același an, într-o producție a piesei Sweet Potato a lui Noel Coward. Ulterior, a fost nominalizat la un premiu Tony pentru munca sa în versiunea originală a spectacolului A Chorus Line. A reușit chiar performanța să îl convingă  pe regizor să joace rolul lui Zach după ce membrul original al distribuției a părăsit spectacolul. A primit o nominalizare la Premiile Tony pentru cel mai bun actor pentru acest rol.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre