”Cuvintele sunt de prisos în aceste momente și regretăm enorm această pierdere. Dumnezeu să îl odihnească!”, transmite Politehnica Timișoara, pe Facebook. Artistul care ne-a părăsit avea 74 de ani și avea COVID-19.
A pierdut lupta cu COVID-19. I se spunea ”Profesorul”
Petrică Moise, un artist de excepție, dar de o modestie covârșitoare, nu este numai un interpret de muzică populară, ci mai ales un talentat creator. Cântecele sale au depășit de mult granițele Banatului și ale țării, scrie tion.ro. Repertoriul său a fost preluat de generații de interpreți de pretutindeni.
Artistul a trecut în neființă la data de 2 octombrie 2021, după ce s-a infectat cu COVID-19. Era internat de câteva zile la spital, dar starea sa de sănătate s-a înrăutățit.
„Astăzi regiunea de Banat a pierdut un adevărat simbol. Cu părere de rău vă aducem la cunoștință că Petrică Moise, interpret de muzică populară, a trecut în neființă. Cuvintele sunt de prisos în aceste momente și regretăm enorm această pierdere. Dumnezeu să îl odihnească!”, transmite Politehnica Timișoara, pe Facebook.
Cine a fost Petrică Moise
Petrică Moise a fost un interpret și compositor bănățean de muzică populară. S-a născut în preajma mari sărbători creștine Sfâinții Petru și Pavel, pe 19 iunie 1947.
Profesoara de muzică din școla general a descoperit că are o ureche muzicală foarte bună și îndrumat spre Liceul de muzică și arte plastice din Timișoara. Petrică Moise a studiat apoi la Conservatorul din Cluj.
A început să urce pe scenă din 1966, ca solist vocal sub îndrumarea taragotistului Dumitru Farcaș.
Din 1971 își începe activitatea ca solist vocal la ansamblul Doina Timișului al Casei studenților și la ansamblul Timișul al Casei de cultură a municipiului Timișoara. După absolvirea facultății de muzică rămâne artist liber profesionsist devenind slujbaș al artei cântului pe scenele tarii și în străinătate.
Face turnee in Ungaria, Austria, Germania, Franța, Italia, Elveția, Suedia, Canada, S.U.A. si Australia.
Deși e supranumit de colegi ”Profesorul”, nu a predat la catedră rămânând pe scenă dedicat muzicii populare naționale. A realizat în 1990 un L.P. la casa ELECTRECORD, apoi câteva albume de muzică populară la studiourile de înregistrări particulare din Timișoara.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook