Simona Ionescu / Redactor Șef

Aceste litere au fost interzise în numerele de înmatriculare. Uitați de aceste combinații!

Aceste litere au fost interzise în numerele de înmatriculare. Uitați de aceste combinații!
Dacă v-ați cumpărat mașină și intenționați și vreți numere de înmatriculare personalizate, trebuie să știți că nu orice dorință se și poate împlini. Aceste combinații vor fi doar o amintire.

Potrivit legii, exisă o serie de numere de înmatriculare care sunt interzise în România, deși sunt mulți români care le vor.

Potrivit Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Regulamentul Rutier nu permite peste 1500 de combinații pentru numerele de înmatriculare. Drept urmare, plăcuțe precum BOU, S_X, XXX, KGB, nu mai sunt acceptate sub nici o  formă.

De asemenea, autoritățile din domeniu au eliminat definitiv și orice combinație de litere care începe cu litera I. Așa că număr de înmatriculare cu Ion, cu mulți ar vrea, nu se mai poate. Nici combinațiile care încep cu litera O nu aveți voie să mai folosiți, au decis autoritățile. Și asta pentru că literele I și O seamănă foarte mult cu cifrele zero și unu. Și, atunci când vizibilitatea este scăzută, se pot confunda.

Plăcuțe de înmatriculare interzise

Ce alte combinații nu sunt acceptate

Veți putea avea probleme în trafic și dacă aveți numere ce conțin combinații de trei I sau trei O, așa că nici acestea nu sunt acceptate. Potrivit informațiilor oferite de DRPCIV sunt interzise și combinațiile DAI, PIX, TOV, ROM, COW și POC. Sub nici o formă, autoritățile rutiere nu le dă voie șoferilor să aibă ca numere de îmmatriculare combinații cu conotații sexuale sau obscene precum BOU, BOY, GAY, JAF sau JEG.

În cazul în care ați avut aceste combinații la plăcuțele de înmatriculare, puteți circula cu mașina puteți circula cu mașina până la înstrăinarea acesteia sau până când mașina va fi radiată. De asemenea, instituțiile statului vor ca următoarele combinații de numere de înmatriculare să fie restricționate. E vorba de GUV- Guvernul României, DEP-Camera Deputaților, SNT-Senatul României, SRI-Serviciul Român de Informații și POL-Poliția Română.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre