Simona Ionescu / Redactor Șef

Specialiștii trag un semnal de alarmă. Aceste obiecte nu trebuie cumpărate niciodată de la second hand

Specialiștii trag un semnal de alarmă. Aceste obiecte nu trebuie cumpărate niciodată de la second hand
În ultimii ani, românii se înghesuie la magazinele second hand, unde pot găsi lucruri care să le bucure viața. Chiar și așa, specialiștii spun că există obiecte care nu trebuie cumpărate niciodată din acest loc.

Articolele de îmbrăcăminte precum șosetele și lenjeria intimă nu se vor cumpăra de la second hand din motive de igienă, spun specialiștii. Dacă obișnuiți să faceți cumpărături de la astfel de magazine, verificați întotdeauna starea hainelor sau a pantofilor înainte de a le cumpăra.

Există și multe site-uri online cu produse second hand, așa că aveți de unde alege. Puteți utiliza filtre precum mărimea, culoarea sau prețul pentru a vă ușura căutarea. Este și un mare dezavantaj: ambalajele folosite pentru a trimite hainele nu sunt întotdeauna ecologice. Acest lucru este valabil și în cazul în care trebuie să returnați oricare dintre haine.

Centre de schimb pentru moda la mâna a doua

Lenjeria intimă nu se cumpără niciodată de la magazinele second hand

Multe site-uri vă permit să vă vindeți hainele vechi și să cumpărați în același timp haine la mâna a doua. Avantajul este că pe unele site-uri cu vânzători individuali sau la evenimente speciale de modă puteți pune întrebări vânzătorilor, negocia prețul sau chiar oferi la schimb hainele vechi.

Dezavantajul constă în faptul că eventualele negocieri cu vânzătorii necesită timp și ceva mai multă răbdare. În general, nu veți putea schimba sau returna hainele second-hand pe care le-ați cumpărat de la un vânzător privat.

Nu purtați hainele fără să le dezinfectați și să le spălați

Uneori poate fi dificil să vă dați seama cât de curate sunt cu adevărat, de aceea este recomandat să spălați orice haine second-hand înainte de a le purta pentru prima dată.

Dacă articolele de îmbrăcăminte nu au o etichetă, atunci ar trebui să verificați din ce tip de material sunt confecționate. Specialiștii recomandă să duceți unele haine la o curățătorie chimică pentru a-l spăla în mod profesional. Asigurați-vă că alegeți un magazin care certifică calitatea și autenticitatea hainelor scumpe de designer pe care le vinde.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri