Avem de multe ori senzația că orice produs pus la frigider va rezista mai multe timp. Specialiștii spun că e o mare greșeală.
Aceste produse nu au ce căuta în frigider
Pâine în frigider? Sunt foarte multe persoane care adoptă această metodă, fiind convinși că altfel pâinea va rezista mult mai mult. De fapt, e o mare iluzie, spun oamenii de știință. Dacă vreți să aveți o pâine proaspătă, atunci trebuie să o înveliți într-o bucată de pânză naturală.
Bananele se țin doar la temperatura camerei
Nici ceapa și usturoiul nu au ce căuta în frigider. Riscați să se mucegăiască rapid, să afecteze și alte produse și, în plus, vă veți trezi și cu un miros puternic de care veți scăpa cu mare greutate. Nici bananele nu trebuie să stea în frigider, pentru că frigul le va face să putrezească. Aceste fructe se păstrează foarte bine dacă vor sta la temperatura camerei.
Un nu hotărât cartofilor
Cât privește cartofii, dacă îi veți ține în frigider, atunci amidonul se va transforma în zaharuri din cauza temperaturii reci. În plus, atunci când îi veți folosi veți constata că au și un gust ciudat. Se recomandă ca aceste legume să fie stocate într-un loc răcoros, într-un sac de hârtie. Și roșiile au o reacție nepotrivită atunci când sunt puse la rece, în frigider: se vor înmuia și li se va schimba textura.
Mierea trebuie să stea doar în cămară
Cafea la frigider? Sub nici o formă, pentru că savoarea boabelor se poate altera rapid. Cafeaua se păstrează doar într-un recipient ermetic care va fi pus în cămară. La rândul său, pepenele galben își va pierde din proprietățile antioxidante dacă va fi ținut la frigider. Plus că mirosul lui se va transfera altor alimente. Iar dacă veți pune la rece uleiul, atunci riscați să devină prea dens și tulbure.
Alte alimente care trebuie păstrate oriunde altundeva decât în frigider sunt menta, merele, untul de arahide, castraveții murați, dulceața și citricele. În ceea ce privește nucile, acestea se vor pune doar la congelator, dar nu se vor folosi niciodată când sunt reci.
Sursă foto: orderonline
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook