Toată lumea știe că a merge la o toaletă publică nu e deloc plăcut pentru nimeni. Mai rău decât atât este faptul că odată ce am făcut acest pas, am putea avea mari probleme ulterior.
Evitați folosirea toaletelor publice, pentru că vă expuneți la mari pericole. Ce boli puteți lua din aceste locuri
Oamenii ne știință susțin că întotdeauna trebuie să mergem la timp la toaletă. Ce facem însă când nu suntem acasă? Vrem, nu vrem, trebuie să intrăm într-una publică, dar riscurile să ne îmbolnăvim sunt destul de mari. Potrivit oamenilor de știință, una dintre bolile care ne pot da de furcă este gastroenterita.
Din păcate, se ia foarte ușor, fiind de ajuns doar să atingeți capacul de toaletă sau butonul care activează apa. Acest virus păcătos se poate lua și dacă nu este închis capacul de toaletă atunci când este trasă apa, dar și în alte locuri din toaletele publice.
De asemenea, fecalele umane pot transporta bacteriile Campylobacter, Enterococcus, Escherichia coli, Salmonella, Shigella, Staphylococcus, Streptococcus și Yersinia, dar și virusul hepatitelor A și E.
Spălați mâinile înainte și după ce mergeți la toaletă
Aveți grijă să spălați mâinile întotdeauna înainte de a merge la toaletă, dar și după ce o utilizați cel puțin 20 de secunde. Nu atingeți scaunul de toaletă dacă folosiți una publică și puneți hârtie igienică înainte de a-l folosi. Nu zăboviți prea mult în toaletele publice, pentru a evita să fiți expuși la viruși, părăsiți imediat locul după ce ați tras apa.
Chiar dacă pare greu de crezut, încă mai există persoane care nu se spală pe mâini și atunci și mânerele ușilor pot fi contaminate, de aceea ar fi indicat să deschide ușa și să o închideți folosind o batistă sau mâneca de la haine. De aceea spălatul mâinilor este atât de important și vă protejează nu doar pe dumneavoastră, ci și pe ceilalți de a fi expuși la microbi.
Sursă foto: gazeta de sud
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook