Florin Călinescu a deschis lista candidaților Partidului Diaspora Unită pentru alegerile europarlamentare care se vor desfășura pe data de 9 iunie.
Candidează și președintele și fondatorul Partidului Diaspora Unită
Pe locul doi pe lista pentru parlamentare este chiar președintele și fondatorul Partidului Diaspora Unită. Este vorba de sociologul, antreprenorul și activistul civic Marius Mocan, în vârstă de 40 de ani. Potrivit site-ului PDU, acesta a absolvit „Buckinghamshire New University” (Regatul Marii Britanii) şi îşi are rezidenţa la Luton.
A treia persoană pe lista pentru alegerile europarlamentare este Lavinia Drăgușin, în vârstă de 34 de ani. Acesta este de profesie inginer în industria alimentară, absolventă a Universităţii Transilvania. Numărul patru pe lista candidaților se află secretarul general al Partidului Diaspora Unită, Adrian Bogdan Cadar, consultant asigurări, activist civic. Antreprenorul este în vârstă de 42 de ani și locuiește la Madrid.
Pe lista PDU se află și un meteorolog
Pe locul cinci pentru alegerile europarlamentare ale formațiunii politice se găsește meteorologul Carleta Elena Pasat în vârstă de 57 de ani. De profesie fizician, aceasta a absolvit Facultatea de Matematică – Fizică a Universităţii „A. I. Cuza” din Iaşi.
Tot pe lista PDU pentru europarlamentare depusă la BEC există și un realizator media, un însoțitor de zbor, doi kinetoterapeuţi, doi medici, mai mulţi ingineri şi economişti. Trei candidaţi au declarat domiciliul în Franţa, iar alții au rezidenţa în Italia, Marea Britanie, Franţa.
Ce se află în programul PDU
În programul Partidul Diaspora Unită pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie se află protecția drepturilor cetățenilor români, libertatea de mișcare și siguranța șoferilor și transportatorilor. Precum și egalitatea europeană (ca toţi cetăţenii UE trebuie să aibă aceleaşi drepturi), protecţia muncitorilor români în străinătate şi în România, dar și protecţia mediului.
Alte subiecte fac referire la energie şi justiţie independente, diaspora acasă, valorificarea resurselor româneşti și educație și sănătate la standarde europene. În România, vor putea să voteze pe 9 iunie cetățenii cu vârsta de cel puţin 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv. În perioada 6-9 iunie cei 720 de reprezentanți în Parlamentul European pentru următorii cinci ani vor fi votați de cetățenii cu drept de vot din 27 de state membre ale Uniunii Europene.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook