Simona Ionescu / Redactor Șef

Actorul Kevin Spacey a răsuflat ușurat. A fost exonerat de toate acuzațiile de agresiune cu o zi înainte de aniversarea celor 64 de ani

Actorul Kevin Spacey a răsuflat ușurat. A fost exonerat de toate acuzațiile de agresiune cu o zi înainte de aniversarea celor 64 de ani
Actorul Kevin Spacey, laureat al premiului Oscar, a fost exonerat de toate acuzațiile de agresiune, după un proces de patru săptămâni desfășurat la Londra. Spacey a avut un mesaj pentru judecători.

Starul hollywoodian, în vârstă de 64 de ani, avea lacrimi în ochi în timp ce juriul de la Southwark Crown Court l-a găsit nevinovat de șapte capete de acuzare pentru agresiune sexuală și două capete de acuzare pentru alte infracțiuni sexuale grave.

Actorul Kevin Spacey a răsuflat ușurat și a mulțumit juriului care a deliberat 12 ore și 26 de minute

Acuzațiile au vizat o perioadă cuprinsă între 2004 și 2013, când Spacey a fost director artistic la teatrul Old Vic din capitala britanică. El a pledat nevinovat la toate acuzațiile. Spacey a mulțumit juriului după ce acesta l-a achitat după 12 ore și 26 de minute de deliberare pe parcursul a trei zile. A fost cel  mai frumos cadou pe care l-a primit, întrucât pe 27 iulie 2023 vedeta a împlinit 64 de ani.

Când a aflat verdictul, a început să plângă

În momentul în care a fost citit verdictul final, Spacey a izbucnit în lacrimi. Un aprod al instanței s-a apropiat de boxa în care era actorul și i-a oferit un șervețel, pe care acesta l-a acceptat.

Kevin a făcut declarații în fața reporterilor

Ulterior Spacey s-a îndreptat spre managerul său, Evan Lowenstein, care l-a susținut pe tot parcursul procesului. De asemenea, el și-a îmbrățișat echipa de avocați, formată din avocatul Patrick Gibbs QC și avocatul Oliver Schneider Sikorsky.

„Sunt enorm de recunoscător juriului”

Spacey a făcut și o scurtă declarație reporterilor care se aflau în fața tribunalului. „Îmi imaginez că mulți dintre voi pot înțelege că sunt multe lucruri pe care trebuie să le procesez după ceea ce tocmai s-a întâmplat astăzi. Dar aș vrea să spun că sunt enorm de recunoscător juriului pentru că și-a luat timp să examineze cu atenție toate dovezile și toate faptele, înainte de a ajunge la decizia lor”, a spus actorul.

Spacey a câștigat două premii Oscar pentru rolurile sale din „The Usual Suspects” și „American Beauty”. El a revenit la actorie în ultimii ani, după ce a părăsit „House of Cards”. Vedeta a jucat în serialul Netflix timp de cinci sezoane, înainte de a fi concediat în 2017, în urma unor acuzații de comportament inadecvat pe platou și în afara acestuia.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre