Actorul Valentin Teodosiu, povestiri fabuloase cu Florin Piersic și Gheorghe Dinică. Râzi cu lacrimi de ce făceau actorii!

Actorul Valentin Teodosiu, povestiri fabuloase cu Florin Piersic și Gheorghe Dinică. Râzi cu lacrimi de ce făceau actorii!
Orice moment în care cineva avea norocul să stea în preajma celebrului Gheorghe Dinică sau Florin Piersic se transforma într-o zi de sărbătoare. La o discuție ca între prieteni cu Marius Tucă, actorul Valentin Teodosiu a povestit cum a decurs aniversarea lui Piersic în anul 1985, la Casa Armatei.

Florin Piersic i-a avut printre invitați pe celebrul Gheorghe Dinică, dar și un general „care iubește actorii”. Știind că maestrul este puțin mai slobod de gură, l-a rugat să încerce să păstreze discreția în prezența generalului.

Ce a ieșit, e demn de un film de comedie. „Ziua lui Florin Piersic, 1985 la Casa Armatei. L-a invitat și pe Gheorghe Dinică, dar atât l-a rugat: Nea Gigi, te rog din inimă să fii cu măsură și să nu vorbești urât. te rog, că este un general care iubește actorii, vine la teatru.

Dinică: „Te bag în Cristosu mătii…”

Ne-a invitat aici, ne dă masa asta frumoasă. Da, mă, nu e problemă, spune Dinică. Masă imensă generalul în capul mesei. Dinică în capătul mesei, la doi kilometri jumate. Florin Piersic: Domnule general, sunteți extraordinar. Lui Dinică, când îi pica capul, era belea…

I se încruntă sprânceana și zice: Te bag în Cristosu mătii… Toată masa a înghețat. Piersic s-a apropiat la ureche și i-a spus: Nu știu ce s-a întâmplat. Așa îmi zice el când bea… Nu, nu, lui i-am zis, a replicat Dinică”, a povestit Valentin Teodosiu făcându-l pe Marius Tucă să râdă cu lacrimi.  

Piersic: „Stau ca un cretin de două ore aici. Dar nu-i nimic: La mulți ani”

 

Un alt moment de care actorul Valentin Teodosiu își va aminti întotdeauna cu drag este ziua de naștere al Meșterului Radu Beligan… Împlinea 90 de ani, și-a invitat colegii, dar aceștia au l-au așteptat mai mult de două ore. Replica lui Florin Piersic a fost genială!

„Dar și Piersic, nebunul, a avut una la ziua lui Beligan, la 90 de ani. L-am așteptat, am fost invitați la bancă, de bancherul țării… să-l lăudăm pe maestru. Pe Meșteru, pe Beligan. A venit Piersic să vorbească… L-a rugat Beligan. Era Mihăiță, eu, Găitan, câțiva de la timbre, de la bancă, câțiva… mai strâns…

Vine după ore jumate în două cârje Meșteru… în perioada aia, la 90 de ani. Și Florin zice: Meștere, m-ați chemat să vă urez „La mulți ani”. Stau ca un cretin de două ore aici.

„Vodafone mi-a dat minute pe viață. După două săptămâni m-au sunat și mi-au spus că mi-au expirat”

„Dar nu-i nimic, la mulți ani, Meștere! Să trăiți, sănătate!”, zice Piersic. Și începe să vorbească de-ale lui…

Noi ne uitam la ceas, mă gândeam ce treabă am după asta, unde trebuie să mă duc, la radio, la tv. Și la un moment dat zice, fără legătură cu momentul…

„Mi-am adus aminte, Vodafone mi-a dat minute pe viață. După două săptămâni m-au sunat și mi-au spus că mi-au expirat”, și-a încheiat Valentin Teodosiu povestirea amuzantă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre