Simona Ionescu / Redactor Șef

Actrița Sharon Stone, expoziție de pictură. „Pur și simplu intru într-un fel de transă”

Actrița Sharon Stone, expoziție de pictură. „Pur și simplu intru într-un fel de transă”
Sharon Stone adoră să picteze. De când actrița nominalizată la Oscar a pus mâna pe pensulă în primele zile ale pandemiei Covid-19, nu a mai lăsat-o din mână. Iar operele sale merită vizionate.

Săptămâna aceasta, Sharon Stone a expus rezultatele acestei munci în cadrul primei sale expoziții de pictură de pe Coasta de Est, „Welcome to My Garden”. Tablourile actriței pot fi văzute până pe 3 decembrie la C. Parker Gallery din Greenwich, Connecticut.

Potrivit edition.cnn.com, expoziția împarte titlul cu unul dintre cele 19 tablouri expuse, o pânză de 1,80 metri înălțime care prezintă o formă șerpuitoare fantomatică încolăcită în jurul unei perechi de flori atent redate. „Planeta este grădina noastră. Cred că mulți oameni nu au respect față de planetă, pretinzând că nu există schimbări climatice, că nu există un mediu”, a mărturisit Stone despre simbolismul din spatele lucrării.

Sharon a pictat un tablou intitulat sugestiv „Jerusalem”

Tabloul denumit de Sharon, „Jerusalem” a fost inspirat de o vizită pe care Stone a făcut-o cu câțiva ani în urmă la Zidul de Vest al orașului, unde s-a rugat pentru pace. Includerea acestuia în expoziție, care a fost deschisă la doar câteva zile după atacurile surpriză ale Hamas împotriva Israelului, a fost importantă pentru ea, deoarece „fiecare pierdere în război este copilul unei mame”.

De asemenea, Sharon Stone a mai avut expus un tablou nostalgic. E vorba de „It’s My Garden, Asshole”, realizat pentru o prietenă care se chinuise să aibă un copil și a suferit un avort spontan înainte de a naște la 40 de ani. „Eram atât de supărată. Eram ca un personaj de desene animate”, și-a amintit Stone despre momentul în care a creat acest tablou.

Sharon Stone, îndrăgostită de pictură. Sursă foto: edition.cnn.com

„Poți simți energia”

Emoția puternică din spatele lucrărilor lui Stone este ceea ce a atras-o pe proprietara galeriei Tiffany Benincasa, care conduce spațiul galeriei din Greenwich de aproximativ 10 ani, după o carieră anterioară pe Wall Street. „Poți simți energia. Este total implicată”, a spus Benincasa despre picturile lui Stone.

Sharon a învățat să picteze de la mătușa sa

Shanon Stone a început să picteze în copilărie, fiind învățată de mătușa ei, Vonne, care era artistă și a umplut casa familiei cu picturi murale. A studiat pentru scurt timp arta la Universitatea Edinboro din statul ei natal, Pennsylvania, înainte de a renunța la școală pentru a începe să facă modelling și actorie la sfârșitul anilor 1970.

Un prieten i-a făcut cadou în timpul pandemiei de coronavius o trusă de pictură, iar acel moment a stârnit o explozie de creativitate. Și-a umplut dormitorul cu operele sale de artă, înainte de a transforma o casă de oaspeți de pe proprietatea sa din Los Angeles într-un studio. În prezent, Stone dedică picturii mai multe ore pe zi. La începutul acestui an, a organizat prima sa expoziție în Los Angeles, la Allouche Gallery.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre