Simona Ionescu / Redactor Șef

Acum se explică! George Simion l-a ales atent pe Dan Diaconescu ca naș. Liderul AUR își face televiziune

Acum se explică! George Simion l-a ales atent pe Dan Diaconescu ca naș. Liderul AUR își face televiziune
George Simion visează să ajungă președintele României, iar în acest sens a decis să își transmită mesajele către cetățeni printr-un canal de comunicare mai accesibil: AUR TV.

În timp ce toată atenția este îndreptată spre nunta lui George Simion de la Măciuca, Claudiu Târziu și oamenii de încredere ai liderului pun bazele noii televiziuni AUR TV.

Conform informațiilor obținute de FANATIK, noul statut al AUR, înaintat către instanță de conducere, prevede, la art.67, al.5, posibilitatea ca AUR să dețină posturi de radio și televiziune, ceea ce reprezintă o premieră în România.

AUR nu a cheltuit niciun ban din sumele primite ca subvenție din partea statului și care, în 2022, au ajuns la aproape 2 milioane euro. Din această sumă, partidul ar fi putut să-și deconteze cheltuielile cu propaganda. Doar în iulie 2022, PSD a investit 4,26 milioane lei (aproximativ 850.000 de euro) iar PNL – 3,25 milioane lei (650.000 de euro) în materiale de presă și propagandă, conform informațiilor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Tribunalul București: sigla AUR este ilegală

Sigla actuală a AUR este o hartă a României stilizată, cu ”steluțe” în dreptul regiunilor istorice pe care România le-a pierdut după Al Doilea Război Mondial.

”Nu este admisibil ca simbolurile naţionale ale statului român să fie folosite pentru atragerea de capital electoral de către un partid în condiţiile în care legea nu permite acest lucru, statutul modificat nerespectând deci ordinea de drept şi principiile democraţiei constituţionale”, arată judecătorii de la Tribunalului București, titrează Fanatik, care intrezic de acum folosirea sa.

AUR a făcut apel.

Dan Diaconescu, naș la nunta anului

Vineri, George Simion și iubita sa, Ilinca Munteanu şi-au spus DA în fața ofițerului de stare civilă. Martor le-a fost chiar fostul patron OTV Dan Diaconescu care le va fi şi naş la cununia religioasă.

”Am interdicție în a da declarații. Din fericire, nu am interdicție în a fi martor pentru George și Ilinca. E un pas mic pentru mine, dar un salt mare pentru România. O să vedeți”, a spus Dan Diaconescu, potrivit România TV.

”Domnul Diaconescu ne-a dat un dar prețios: ne-a dat sfaturi cum să ne protejăm de sistemul mafiot care conduce România de 32 de ani”, a spus George Simion.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre