Simona Ionescu / Redactor Șef

Adevărată învingătoare la 106 ani. Cum a supraviețuit pandemiei o americancă

Adevărată învingătoare la 106 ani. Cum a supraviețuit pandemiei o americancă
O femeie în vârstă de 106 ani a câștigat lupta cu boala momentului, COVID-19. Când nimeni nu se mai aștepta la o supraviețuire, femeia care a trecut prin ambele războaie mondiale a învins.

Fiica lui Ruben Wenzel spune că mama sa a trăit două războaie mondiale și o pandemie, în 1918. Când Beverly Smith a auzit că mama ei, în vârstă de 106 ani, fusese diagnosticată cu COVID-19, a fost incredibil de îngrijorată. Practic, se aștepta la ce e mai rău. Centenara, care trăiește într-o casă de îngrijire pe termen lung din Prince Albert, Sask, a contactat virusul luna trecută.

Wenzel a fost imediat pusă în carantină, iar fiica ei s-a temut de tot ce putea fi mai rău, în primul rând din cauza vârstei mamei ei. „A fost o veste îngrijorătoare, foarte greu de gestionat, pentru că în jurul acestei vârste, multe persoane nu au reușit să supraviețuiască în lupta cu COVID-19”, a declarat fiica bătrânei.

Smith locuiește în Oklahoma și comunică în mod normal cu mama ei prin apel video. În timpul în care a fost afectată de virus, cele două nu au putut vorbi timp de mai mult de două săptămâni. Dar, starea centenarei s-a îmbunătățit. „Doar mă gândeam și-mi spuneam, Doamne, ea chiar ar putea reuși să se facă bine pentru ca  este destul de puternică. Este foarte sănătoasă. Și nu prezintă nici un risc, în afară de vârstă”, își amintește fiica pacientei.

A scăpat și de gripa spaniolă

Până la urmă, așa cum a relatat aceasta, de-a lungul vieții sale, Wenzel a reușit să supraviețuiască pandemiei de gripă spaniolă din 1918 și celor două războaie mondiale.

Vestea bună a venit chiar înainte de Crăciun, pe 23 decembrie, când Wenzel, în urma testării a ieșit negativă. „Mama a fost întotdeauna foarte, foarte sănătoasă și o fire sportivă. Ea a mâncat mereu foarte sănătos și nu a luat niciodată mai mult decât un Tylenol pe zi pentru un genunchi umflat”, a mai spus fiica bătrânei. Acum, că e sănătoasă, pacienta de 106 ani a vorbit și ea: „Sunt bine. Cum aș putea fi altfel?”

Sursa: Cbc.ca

Sursa foto: Beverly Smith

Cum oprești un atac de panică. Ce spun specialiștii

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre