Simona Ionescu / Redactor Șef

Adevăr scos la lumină. Lui Brian May nu i-a plăcut hit-ul trupei Queen „Don’t Stop Me Now”

Adevăr scos la lumină. Lui Brian May nu i-a plăcut hit-ul trupei Queen „Don’t Stop Me Now”
Chitaristul, în vârstă de 73 de ani, a recunoscut că nu se simțea „confortabil” cu ceea ce cânta Freddie Mercury, întrucât îl considera prea „frivol”, având în vedere pericolele virusului HIV.

Adevărul a ieșit la iveală acum: lui Brian May nu i-a plăcut hit-ul trupei Queen „Don’t Stop Me Now”. Artistul a dezvăluit că nu i-a plăcut la început melodia deoarece a crezut că versurile lui Freddie Mercury diminuează pericolele SIDA. Însă May, în cele din urmă, a „cedat” și a reevaluat piesa, după ce și-a dat seama că „a provocat oamenilor o mare bucurie”.

Hit-ul „Don’t Stop Me Now” a fost inițial preluat din albumul Jazz din 1978 al formației, dar a fost lansat ca single un an mai târziu. Primele cazuri de SIDA au fost diagnosticate la începutul anilor ’80.

Adevărul adevărat. Lui Brian May nu i-a plăcut hit-ul trupei Queen „Don't Stop Me Now”

„La început nu eram chiar convins de valoarea piesei. Nu m-am simțit total confortabil cu ceea ce cânta Freddie la acea vreme. Mi s-a părut un pic prea frivol, având în vedere pericolele SIDA și altele. Dar, pe măsură ce timpul trecea, am început să-mi dau seama că le oferea oamenilor o mare bucurie.

A trebuit să cedez. Este un cântec grozav – nu există nicio cale de a nega acest lucru. Cred că asta a făcut Freddie, el a avut o pricepere uimitoare: putea sa pună în lumină lucruri care îi faceau pe oameni să-si trăiască viața cu intensitate”, a declarat Brian May pentru revista Guitar Player.

Lui Brian May nu i-a plăcut hit-ul trupei Queen „Don’t Stop Me Now”

Despre popularitatea neașteptată a imnului hedonist, May a spus: „Este un fenomen, acel cântec. Am văzut că acoperă mai toate spectrele. A devenit cel mai solicitat cântec la petreceri, la nunți și chiar la înmormântări. Doar pentru că aduce bucurie. Piesa a devenit o „ascensiune spirituală” pe care îi plăcea ( n.r. lui Freddie Mercury) să o cânte live”.

Adevărul adevărat. Lui Brian May nu i-a plăcut hit-ul trupei Queen „Don't Stop Me Now”

May a adăugat: „Nu mai am nici o problemă cu melodia acum – îmi place să o cant pe scenă. Este minunat că toată lumea vrea să o cânte. Cântând cu noi, oamenii își exprimă propria bucurie și propria lor hotărâre de a profita la maximum de viața lor și de a continua și de a nu fi doborâți de nimic. Este un fel uimitor de ascensiune spirituală – asta a devenit melodia”.

Freddie Mercury  a murit în 1991, la 45 de ani, de pneumonie bronșică agravată de SIDA. Piesa „Don’t Stop Me Now” a atins numărul 9 în topurile din Marea Britanie, dar a devenit celebră de-a lungul anilor după includerea în mai multe reclame și filme, inclusiv în filmul “Shaun of the Dead”. Melodia a acumulat, de asemenea, aproape un miliard de interacțiuni pe Spotify, scrie Daily Mail.

Sursa foto: Instagram

Misterioșii frați Tate. Au făcut o avere de milioane din videochat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre