Adrian Năstase o apără pe Elena Udrea și lansează acuzații la adresa lui Băsescu. Vorbește și de propria sa condamnare

Elena Udrea a fost eliberată condiționat pe 17 iulie și a încheiat astfel un capitol negru în viața ei. Se află în sfârșit acasă, alături de familie și a anunțat că se va concentra pe fiica ei în perioada următoare, în încercarea de a recupera timpul pierdut. Trecutul nu a fost însă uitat, căci Adrian Năstase l-a readus în discuție.
Fostul prim ministru a apărat-o pe Elena Udrea, dar a avut câteva lucruri de zis la adresa lui Traian Băsescu. În plus, a readus în discuție și propria sa condamnare. Mai exact, a comentat informația conform căreia Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe „probe indirecte”, iar în acest caz s-a adus în discuție „sentința de condamnare politică a lui Adrian Năstase”.
Fostul prim ministru a vorbit despre dosarul privind finanţarea campaniei electorale din 2009, în care au fost judecate Elena Udrea şi Ioana Băsescu. Acestea au scăpat de acuzații în 2023, pe motivul că faptele fuseseră prescrise. Adrian Năstase spune că cel care a beneficiat de bani a fost Traian Băsescu, iar Elena Udrea a fost „țap ispășitor”.
„Mă bucur că Elena Udrea a fost eliberată și că a putut să-și revadă fiica, dar cred că în chestiunea finanțării campaniei electorale, Băsescu era «beneficiarul real» al banilor de campanie – după cum a afirmat Livia Stanciu (decorată recent de Sistem) în dosarul meu. Elena Udrea a fost doar «țapul ispășitor». Sper că a realizat lucrul acesta”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.
Acesta a rememorat și propria sa condamnare, despre care spune că a fost realizată tot pe „probe indirecte”, în ciuda argumentelor prezentate de avocații săi la acea vreme.
„Au trecut mai mult de zece ani de la condamnarea mea, în care nu au contat argumentele mele sau ale avocaților mei. Mai mult, văd acum că decizia aceea de condamnare pe bază de probe indirecte, jocul de-a termenele de prescripție, folosirea unui procuror adus special în completul de judecată de la DNA – și care nu depusese jurământul de judecător – a fost folosită, ca precedent, și în alte dosare”, a mai spus Adrian Năstase.
„Cazul Elenei Udrea este unul dintre cele mai rușinoase momente pentru Justiția română, care, din punctul nostru de vedere, ar trebui obligatoriu predat la facultățile de drept și la INM, astfel încât viitorii magistrați să nu mai repete ceea ce s-a petrecut în această speță. Nu o considerăm pe Elena Udrea vreo sfântă, dar povestea este de fapt exemplul de cum Sistemul poate executa o persoană aflată pe lista neagră”, mai transmite Adrian Năstase.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook