Adriean Videanu a fost surprins având piciorul stâng într-o atelă. El a fost văzut undeva, în piața Dorobanți, la o plimbare cu un domn, iar politicianul se deplasa foarte greu. Nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu Videanu, care pe data de 1 iunie a împlinit vârsta de 60 de ani, dar se vede cu ochiul liber că situația în care se află acum nu e deloc una bună.
În 2009, averea lui Videanu era estimată la 220 milioane de euro
La începutul anilor 1990, Videanu a intrat în politică și a condus organizația de tineret a PD până în 1996. După ce Traian Băsescu a fost ales președinte, el a devenit primarul Capitalei până în anul 2008. Desigur în această perioadă au apărut și scadndalul cu celebra afacere, Bordura, din 2007.
Totodată, Adriean Videanu a avut și cinci mandate de deputat de Teleorman și multe alte funcții la stat. A început să intre întru-un con de umbră după privatizările Hidroelectrica și a combinatului Oltchim. Cel mai rău a fost când alături de Ioan Niculae a fost acuzat de delapidare în dosarul Romgaz, unde prejudicial a fost estimat la peste 60 milioane de euro. În anul 2009 se estima că averea politicianului ajungea la 220 milioane de euro.
În 2015 a renunțat definitiv la politică
După ce procurorii au decis să-l rețină pentru complicitate la trafic de influență, în anul 2015 a decis să renunțe definitiv la politică. A urmat un process, iar în final Videanu a câștigat la Înalta Curte. “Am astăzi zero legături cu politica. Nu mă mai interesează”, a declarat Adriean Videanu pentru Digi24.ro.
Proiectul la care lucrează acum îi aduce mari satisfacții. “Este un proiect inovator la care lucrăm de șase ani. Concret, este un produs care sperăm să înlocuiască toate ambalajele din plastic și care va fi făcut din praf de marmură. Vrem să facem un pic mai bine pentru lume”, a spus acesta anul trecut. Anul trecut, fostul politician a devenit și bunic: “Sunt bunic, iar ăsta e un sentiment minunat”.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook