Simona Ionescu / Redactor Șef

Afacere de pandemie? Cum a ajuns precupeț fiul liderului trupei Holograf. Să vedeți ce vinde

Afacere de pandemie? Cum a ajuns precupeț fiul liderului trupei Holograf. Să vedeți ce vinde
Tatăl său e celebru, iar el, până la urmă, i-a călcat pe urme, chiar dacă s-a pregătit pentru o carieră juridică. Surpriza însă a apărut zilele trecute. George Petroșel, băiatul liderului trupei Holograf vinde poze și tablouri la un târg de vechituri.

George Petroșel, Jurjak, după este el mai degrabă cunoscut, a deschis un târg de vechituri în spațioasa curte a locuinței tatălui său, rocker-ul Edi Petroșel, liderul trupei Holograf.  Situată în inima selectului cartier Cotroceni, la doi pași de istorica Biserică Sf. Elefterie Vechi, casa a devenit locul unde Petroșel Jr. și prietenii săi au ajuns să valorifice „la tarabă” tot felul de vechituri și lucrări de artă pe care le dețineau.

Astfel, s-au expus, schimbat și vândut obiecte de colecție, bijuterii vechi, cărți poștale noi și vechi, obiecte din fildeș și os, hărți ale Bucureștiului de odinioară, dar și fotografii semnate de băiatul popularului muzician care cântă în Holograf încă de la consacrarea trupei, în 1983. Edi Petroșel s-a dovedit foarte mândru de ideea fiului de a organizat un adevărat bazar în curtea casei.

Cine este Jurjak

Cunoscut mai ales sub numele de scenă, Jurkak, George Petroșel are 35 de ani. El a absolvit Facultatea de Drept, la fel ca și mama sa, dar a și a bătut tobele de mic, călcând pe urmele cunoscutului său tată. În final, nu a practicat nici avocatura și a lăsat și tobele. George s-a apucat de cântat la chitară.

Jurjak cântă blues, a scos două albume și a bifat o nominalizare la Premiul Gopo pentru cea mai bună muzică originală. „Întotdeauna m-a atras genul ăsta muzical și cumva am crescut cu muzică rock și blues și mi-a rămas în subconștient. Eu m-am apucat prima dată să fac muzică electronică, un pic de house și cu hip-hop, și în toate aveam acolo o chităruță, o ceva.

Până la urmă am ajuns să folosesc influențe din ce în ce mai mari din blues. Până la urmă nu e chiar muzică blues, e o muzică alternativă cu influențe de blues, ce este astăzi Jurjak”, a declarat tânărul muzician într-un interviu, acum mai bine de un an.

Absolvent de două faculătăți

Jurjak este este absolvent al Facultății de Drept Nicolae Titulescu, licentiat în Dreptul proprietății intelectuale, dar și absolvent al Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion, specializarea regie de film și televiziune. Din această postură a realizat numeroase videoclipuri pentru trupe și artiști din undergroundul muzical, între care: Raku, Omul Gnom, Moonlight Brekfest, Stema ori Hot Casandra.

Sursa foto: Instagram

Zâna Măseluță există! Avem dovada, trimisă chiar de ea

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre