Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, anual în jur de 163.000 de persoane mor în UE ca urmare a erorilor de medicație. Cea mai comună eroare este eliberarea de medicamente greșit, dar și doze incorecte. Farmaciștilor le vine acum în ajutor wisepharm, o soluție software de management a farmaciilor, concepută pentru a îmbunătăți precizia și eficiența în procesul de eliberare a medicamentelor.
„Cu ajutorul wisepharm, farmaciștii pot oferi servicii personalizate de cea mai înaltă calitate”
Wisepharm, soluția software de management a farmaciilor aparține companiei High-Tech Systems & Software (htss), companie specializată în furnizarea de soluții software pentru industria sănătății, cu peste 1000 de clienți în 11 țări.
„Cu ajutorul wisepharm, farmaciștii pot oferi servicii personalizate de cea mai înaltă calitate. Farmacia nu este un magazin, nu eliberează orice fel de produse ci eliberează medicamente. Acestea conțin substanțe care ne fac bine, dar care ne pot face și foarte mult rău dacă nu sunt administrate corespunzător sau dacă le amestecăm într-un mod în care nu ar trebui. În nomenclatorul medicamentelor de uz uman al ANMDMR sunt prezente peste 30.000 de produse, iar un farmacist, oricât de bine pregătit ar fi, nu poate reține pe de rost indicațiile terapeutice sau contraindicațiile a zeci de mii de medicamente.
„Totodată, wisepharm facilitează preluarea rețetelor electronice și integrează sistemele de administrare a medicamentelor cu coduri de bare”
Aici intervine wisepharm și rolul său de asistent virtual al farmacistului, fiind programat să lanseze avertismente cu privire la dozajul potrivit și la posibilele contraindicații între medicamente. Totodată, wisepharm facilitează preluarea rețetelor electronice și integrează sistemele de administrare a medicamentelor cu coduri de bare, soluții optime așteptate la nivel internațional de farmaciști, arată Ana Gavrilă, Pharma & Retail Product Director în cadrul htss, într-un comunicat de presă.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook