Rareș Bogdan a reclamat Comisiei Europene cum sunt înșelați pensionarii din România și cere să se găsească soluție

Rareș Bogdan a reclamat Comisiei Europene cum sunt înșelați pensionarii din România și cere să se găsească soluție
Polițiștii români sunt asaltați de cereri ale unor vedete din showbiz și de personalități din alte domenii că li se folosește imaginea pentru a fi promovate diferite medicamente pe rețelele sociale. Din păcate, domeniul online este vast și posibilitățile de anchetare sunt limitate la un moment dat.

Europarlamentarul și prim-vicepreședinte al PNL, Rareș Bogdan este la curent cu această situație și iată că a și făcut ceva ca să miște lucrurile. El a făcut public faptul că a cerut Comisiei Europene să intervină. A și explicat de ce a făcut-o cerând CE să găsească o soluție pentru ca pensionarii să nu mai fie înșelați de site-uri suspecte care îi momesc cu „medicamente miraculoase”.

„Am interpelat Comisia Europeană, sunt curios ce soluții găsește”, a spus prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal.

Rareș Bogdan: Am cerut Comisiei Europene să găsească o soluție pentru ca pensionarii să nu mai fie înșelați de site-uri suspecte care îi momesc cu “medicamente miraculoase”

„Am cerut Comisiei Europene să găsească o soluție pentru ca pensionarii să nu mai fie înșelați de site-uri suspecte care îi momesc cu “medicamente miraculoase” folosindu-se de numele unor medici celebri. Algoritmii rețelelor de socializare detectează persoanele vârstnice și răspund unor reclame țintite, sponsorizate, astfel că periodic, pensionarii găsesc în cronologie interviuri cu medici celebri care recomandă tot felul de trăznăi. Dacă faci o mică verificare și dai click pe pagina care vinde leacul, descoperi alte lucruri bizare. De pildă, pe una dintre pagini sunt instrucțiuni despre cum să transferi bani din Rusia. Nu sunt paranoic, dar aceste lucruri trebuie verificate.

Există un Regulament european care protejează cetățenii, există directive, dar cred ca cei mai mulți pensionari nu știu cum să sesizeze autoritățile, nu știu că pot să o facă, să ceară daune sau închiderea site-ulii respectiv. Ei văd pe pagina lor un medicament care le curăță vasele de sânge sau le reface colagenul (deși sunt octogenari) sau alte momeli, și comandă pur și simplu, fără sa știe că sunt înșelați.

Probabil sunt și medicamente reale, dar automedicația nu e cea mai bună cale. Astfel că am interpelat Comisia Europeană, sunt curios ce soluții găsește”, este mesajul scris de Rareș Bogdan pe pagina sa.

Ajutor pentru fermierii care pierd masiv în urma războiului din Ucraina

Fostul jurnalist Rareș Bogdan nu i-a uitat nici pe agricultori, despre care, cândva, făcea emisiuni. Ieri, pe pagina lui de Facebook a anunțat ce teme se vor discuta în această săptămână în comisiile Parlamentului European.

Câteva teme aflate săptămâna asta in dezbatere in comisiile Parlamentului European, unele cu impact asupra noastră.
In primul rând astept sa văd ce ne comunica Reprezentanța României la Bruxelles pe tema scrisorii depuse de 6 state la Comisie in care se cere ajutor pentru fermierii care pierd masiv in urma războiului din Ucraina.
Azi (n.r. luni) la 15 (ora Belgiei) in Comsia ENVI (Mediu, Sănătate, Siguranța alimentara) este o discuție pe tema utilizării durabile a pesticidelor. Vine și directorul executiv al Agenției Europene de Mediu. Ne interesează in mod special, deoarece discuția despre reducerea cu 50% a consumului de pesticide, atata timp cât in România se folosesc cele mai puține, ne-ar afecta mult.
Nu poți face agricultura durabilă fără albine! Oricum, mâine se discuta Inițiativa cetățenească europeană „Salvați albinele și fermierii!”, in pregătirea plenarei de săptămâna viitoare”, a anunțat europarlamentarul.

Recomandarile noastre