Monolitul de pe plaja de la Vadu este tot o prismă triunghiulară, metalică, argintie. Acesta este al șaptelea consemnat în lume. Un bilanț al acestora arată două semnalate în Statele Unite ale Americii (dispărute între timp – unul în Utah și altul în California), unul apărut într-o rezervație din Olanda și altul pe o insulă din Marea Britanie, plus monolitul auriu care și-a făcut apariția într-o zonă rurală din Columbia (foto).
Semnalat la câteva zile după prima apariție, în Utah, SUA, obiectul de pe platoul Bâtca Doamnei de lângă Piatra Neamț, a fost o apariție stranie, care părea sudată, și cu modele sub forma unor „e”-uri mici de mână desenate de la un capăt la altul (foto).
Ceea ce asemăna toți primii șase monoliți era faptul că nu se vedeau urme în jurul lor, apărând, fără excepție, de parcă ar fi ajuns acolo din senin.
Monolitul românesc a fost dus cu mașina pe plajă
Ultimul monolit metalic a apărut pe plaja sălbatică de la Vadu, județul Constanța. Este vorba despre al doilea descoperit până acum în România. În jurul acestuia se văd multe urme și chiar pare că i s-a adunat nisip la bază pentru a sta mai bine.
Imaginile cu monolitul de pe plaja de la Vadu au fost trimise pe adresa de e-mail a Digi24, fără explicații suplimentare. În fotografii se observă urme de anvelope, ceea ce sugerează că structura metalică a fost adusă acolo cu mașina și plantată de oameni.
Așa cum Rețete și vedete a scris, o comunitate numită „Cel mai faimos artist” fondată de artistul american Matty Mo a pretins că monoliții le aparțin. Se pare că grupul de artiști vinde trei monoliți de dimensiuni mari, similare cu cele găsite în diferite părți ale lumii, la un preț de 45.000 dolari fiecare.
Când Mo a fost întrebat dacă grupul își asumă responsabilitatea pentru monolitul descoperit în Insula Wight în weekend, el a răspuns: „Monolitul este în afara controlului meu în acest moment”.
Sursa: Captură video
Delia a plecat la capătul lumii, pe o altă insulă, la 9.500 km distanță de țară
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook