Simona Ionescu / Redactor Șef

Alarmă pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Evitați acest loc, poate fi periculos!

Alarmă pentru românii care merg în vacanță în Grecia. Evitați acest loc, poate fi periculos!
Grecia a fost dintotdeauna una din destinațiile preferate pentru vacanțe ale românilor. Aceștia merg în țara mediteraneană cu mașinile, autocarele, dar și cu avioanele charter puse la dispoziția lor de agențiile de turism.

Plajele din Grecia au atras turiști de pretutindeni, datorită condițiilor minunate puse la dispoziție clienților care aleg să petreacă vacanța în resorturi sau merg pe cont propriu. Acum s-a dat alarma pe una dintre cele mai populate plaje din Grecia. Apa acesteia e foarte periculoasă.

Una din cele mai accesate plaje din Grecia, Mikros Gialos, din Lefkada, a devenit de-a dreptul periculoasă.

Potrivit turiștilor, apa de la malul mării, de obicei azurie, clară și chiar de culoarea turcoazului, a devenit de culoare galben spre portocaliu, arătând astfel de parcă tocmai a avut loc aici o devărsare de deșeuri chimice.

„Are cineva idee de ce apa mării din Mikros Gialos din Grecia arată așa? Este galbenă spre portocaliu și arată ca o devărsare de deșeuri. Am întrebat salvamarul și a spus ca e din cauza plantelor din larg, că se mai întâmplă din când în când și că dispare după câteva ore. Cică dacă ar fi fost un pericol, așa cum s-a întâmplat în urmă cu mai mult timp, ar fi scos toată lumea din apă. A zis că nu prezintă niciun pericol pentru piele”, a dat alarma un turist român pe un grup de Facebook, conform Spynews.ro.

Autoritățile din Grecia nu au transmis încă explicații legate de apa galbenă din Lefkada

Turiștii români sunt sfătuiți să evite această plajă superbă din Lefkada. Momentan, autoritățile elene nu au oferit o explicație în legătură cu apa galben – portocalie de la Mikros Gialo. Unii dintre internauții de pe Facebook sunt de părere că schimbarea culorii apei s-ar fi produs din cauza algelor.

„Sfatul meu este să nu faceți baie dacă o găsiți așa! Există motive pentru care apa este așa murdară și chiar ieri am întrebat de ce, asta ca să fiu sigură de răspuns, nimic altceva decât canalizarea”, a scris un alt turist pe Facebook, conform sursei citate. Unii au remarcat că și anul trecut a fost prezent fenomenul.

Sursa: Facebook, Feelinggreece.com

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre