Simona Ionescu / Redactor Șef

Alec Baldwin a plâns la proces. Judecătorul a luat o decizie neașteptată

Alec Baldwin a plâns la proces. Judecătorul a luat o decizie neașteptată
Alec Baldwin nu a mai rezistat și a plâns la procesul în care e acuzat de omor involuntar prin imprudență a directoarei de imagine de la „Rust”. Judecătorul a luat o decizie neașteptată, ceea ce l-a făcut pe actor să verse lacrimi în văzul tuturor.

Procesul în care Alec Baldwin este acuzat de omor involuntar prin imprudență pentru uciderea directoarei de imagine de la filmul „Rust”, Halyna Hutchins, în 2021 a început pe data de 9 iulie. Nu mai puțin de 16 jurați, din care 5 bărbați și 11 femei, au fost aleși în urmă cu câteva zile să decidă soarta actorului în vârstă de 66 de ani. 

În cadrul procesului, Alec Baldwin nu a mai rezistat și a plâns în văzul tuturor. Asta pentru că, la doar câteva zile de la începerea procesului, judecătorul de caz a luat o decizie neașteptată, care a surprins pe toată lumea. 

Alec Baldwin a scăpat de acuzații 

Alec Baldwin a avut toate motivele să plângă, căci judecătorul de caz, Mary Marlowe Sommer, a anulat procesul împotriva lui Baldwin, pentru omiterea de probe din partea procuraturii, spunând că acest lucru este „rea credință” 

Mai exact, arma cu care a tras Baldwin ar fi trebuit să aibă gloanțe oarbe, dar realitatea a fost alta. Acuzarea nu a putut stabili modul în care muniţia adevărată a ajuns pe platoul de filmare. Avocații actorului consideră că poliția a ascuns dovezi. 

Poliția, acuzată că a ascuns dovezi 

Se suține că Poliția a ascuns dovezi pentru că la începutul anului, șeriful din Santa Fe a primit un lot de gloanţe de la un fost poliţist, susţinând că această muniţie corespunde glonţului cu care actorul a ucis-o pe directoarea de imagine. Cu toate acestea, nimeni nu a analizat gloanțele și nu au fost considerate dovezi.

Alec Baldwin a plâns în brațele soției
Foto: Captura YouTube

Potrivit acuzării, aceste gloanţe nu se potrivesc cu cele de pe platoul de filmare al filmului „Rust”. „Este o pistă falsă”, a spus procurorul Kari Morrissey. 

„Acest lucru nu are valoare probantă. Nu le-am văzut până azi dimineaţă”, a spus procurorul.

Alec Baldwin a plâns în brațele soției 

În momentul în care judecătoarea a anulat procesul, Alec Baldwin a cedat nervos și a început să plângă, în timp ce i-a îmbrățișat pe cei doi avocați ai săi. La scurt timp, și-a luat în brațe soția, pe Hilaria, care plângea și ea și au stat așa aproximativ 12 secunde. 

Acum că a fost respinsă de judecător, acuzația de omor involuntar prin imprudență nu mai poate fi asociată lui Baldwin. Rămân, bineînțeles, procesele civile intentate de familiile victimelor, unde Baldwin ar putea fi obligat la plata unor despăgubiri. Procesele civile nu îl pot trimite însă pe Baldwin la închisoare, așa cum risca în acest caz. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre