Simona Ionescu / Redactor Șef

Alec Baldwin, cuprins de furie într-o cafenea. Actorul a cerut intervenția poliției

Alec Baldwin, cuprins de furie într-o cafenea. Actorul a cerut intervenția poliției
Alec Baldwin a avut parte de un incident neplăcut într-o cafenea, în cadrul căruia s-a lăsat cuprins de furie. Actorul a cerut intervenția de urgență a poliției.

Alec Baldwin a fost cuprins de furie în urma unui incident neplăcut în centrul căruia s-a aflat și care s-a petrecut într-o cafenea din New York. Actorul, în vârstă de 66 de ani, va fi judecat în luna iulie a acestui an pentru acuzația de omor din culpă în urma tragediei de pe platourile de filmare „Rust”, unde glonțul pe care l-a tras cu pistolul a omorât-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins. 

Zilele trecute, o femeie l-a abordat pe Alec Baldwin într-o cafenea din New York, filmându-l cu un telefon și întrebându-l obsesiv „de ce a ucis-o pe acea doamnă”, adică pe Halyna Hutchins. Pe filmarea care s-a viralizat pe rețelele sociale se poate observa cum Baldwin a încercat să rămână calm inițial, însă insistența femeii, care se spune că ar fi o activistă anti-Israel, a dus la cu totul altceva. 

Alec Baldwin a încercat să o ignore pe femeie, dar fără succes 

În timp ce Alec Baldwin vorbea la telefon, un angajat al cafenelei a încercat să o dea afară din locație pe femeie, însă nu a reușit. După ce Baldwin și-a terminat convorbirea telefonică s-a îndreptat spre ușa de la intrare și i-a făcut semn femeii să părăsească locația. Aceasta s-a apropiat de actor și a continuat să-l filmeze: „De ce ai ucis-o pe acea doamnă? Ai ucis-o și nu ai primit închisoare”, se aude vocea activistei pe filmare. 

 

De asemenea, femeia l-a rugat de mai multe ori pe actor să spună: „La naiba cu Israel, la naiba cu sionismul” și „Palestina liberă”. „Haine, Alec, doar o dată și te las în pace. Te las în pace, jur, spune doar Palestina liberă doar o dată”. 

Baldwin a cerut intervenția poliției 

În acel moment, Alec îl roagă pe angajatul cafenelei să sune la poliție și se apropie de femeie, lovindu-i cu pumnul telefonul mobil. „Știu că ești un criminal. Știu că ești un criminal”, se aude aceasta pe fundal, înainte ca videoclipul să se oprească.

Alec Baldwin a încercat inițial să o ignore pe femeie

Nervii sunt întinși la maximum pentru Alec Baldwin în așteptarea procesului din vară. În urmă cu o lună, armuriera Hannah Gutierrez-Reed a fost găsită vinovată de omor prin imprudență de jurați, iar în urmă cu o săptămână a fost condamnată la 18 luni de închisoare cu executare. 

Rețeaua de socializare X a marcat videoclipul cu clarificări suplimentare 

Videoclipul filmat de femeia din cafenea a fost urcat pe rețeaua de socializare X, chiar de către activista care l-a hărțuit pe Alec Baldwin, care a încercat să sugereze că ar fi fost agresată: „Diavolul alb Alec Baldwin m-a atacat. În timp ce încercam să-mi cumpăr cafea”, a scris femeia în descrierea clipului.  X (fostul Twitter) a marcat însă postarea cu un avertisment în care explică faptele reale. 

Videoclipul a fost marcat de X ca fiind scos din context, iar mesajul femeii unul rasist
Foto: Captura X

„Alec Baldwin nu a fost încă condamnat pentru nicio infracțiune. 

Este clar că este hărțuit în filmare, iar, în funcție de statul în care se află, el ar putea avea dreptul să ia telefonul de la hărțuitorul său.

Formularea postării este, de asemenea, rasistă și va fi raportată”, a scris X ca și mențiune la postarea femeii. 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre