Simona Ionescu / Redactor Șef

Alec Baldwin nu scapă de pedeapsă pentru împușcătura mortală de pe platoul de filmare

Alec Baldwin nu scapă de pedeapsă pentru împușcătura mortală de pe platoul de filmare
Un nou moment important în procesul lui Alexc Baldwin, care e judecat pentru că a ucis un om pe platourile de filmare. Celebrul actor riscă pușcăria.

Procurorii au renunțat la circumstanța agravantă în cazul lui Alec Baldwin. Acesta a împușcat mortal pe directoarea de imagine a westernului Rust, care îl avea ca protagonist și producător, după ce o armă de recuzită s-a dovedit a fi încărcată cu muniție adevărată.  Chiar și în aceste noi condiții anunțate de procurori, actorul riscă o pedeapsă de 18 luni de închisoare.

Procurorii care anchetează responsabilitatea actorului Alec Baldwin în cazul accidentului mortal de pe un platou de filmare al filmului Rust  din 2021 au renunțat luni să-l judece pe actor pentru circumstanță agravantă. Amintim că Alec Baldwin este urmărit penal în statul New Mexico pentru omor prin imprudență. Pentru fapta sa el riscă o pedeapsă de 18 luni de închisoare, la fel ca armuriera Hannah Gutierrez-Reed.

Dacă i se reținea și circumstanța agravantă (neglijență în formă agravantă), atunci ar fi putut primi cinci ani de detenție, scrie Agerpres. Însă aceasta circumstanță agravantă a fost contestată de avocaţii săi, pe motiv că se invocă o lege din New Mexico care nu era în vigoare în momentul tragediei. Procurorii au renunţat la această circumstanţă „pentru a nu pierde timpul” și a avansa cu finalizarea cauzei, potrivit acestora.

Alec Baldwin a susținut mereu că știa că arma avea gloanțe oarbe

Amintim că în data de 21 octombrie 2021, filmarea care avea loc într-o fermă din New Mexico (sud-vest) a avut un final tragic,  după ce Alec Baldwin a acţionat o armă despre care se presupunea că ar conţine doar gloanţe oarbe, însă un proiectil real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.

Incidentul a avut un puternic impact în branșă și în rândul opiniei publice. S-a mers până acolo încât s-a cerut interzicerea  completă a armelor de foc pe platourile de filmare, unde, deja, prezența muniţiei reale este, practric  interzisă. În apărarea sa, Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, a susţinut mereu că i s-au dat asigurări că arma nu conținea muniție adevărată când a luat-o în mână. Incidentul mortal a avut loc în timp ce actorul repeta o scenă care urma să fie filmată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre