Simona Ionescu / Redactor Șef

Procurorul a lansat „bomba” în procesul lui Alec Baldwin. Dovezi despre cine a adus muniția reală

Procurorul a lansat „bomba” în procesul lui Alec Baldwin. Dovezi despre cine a adus muniția reală
Săptămâna aceasta a început procesul în care actorul Alec Baldwin este judecat pentru omor din cuplă după ce a ucis-o pe directoarea de imagine a filmului său, Halyna Hutchins, în toamna lui 2021. În același proces a mai fost trimisă în judecată și armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed. Detalii surprinzătoare au apărut chiar pe ultima sută de metri, înainte de începerea judecății.

Actorul Alec Baldwin a pledat nevinovat, miercuri, la acuzațiile de ucidere din culpă în procesul său, însă procurorul a fost cel care a lansat o adevărată „bombă” în acest caz. Acesta a anunțat, pentru prima dată, că are dovezi despre cum a ajuns muniția adevărată pe platoul de filmare. Când și cine a adus-o.

Așa cum vă amintiți, în data de 21 octombrie 2021 a avut loc un incident sinistru pe platourile de filmare ale westernului Rust, produs de Alec Baldwin și în care actorul avea rolul principal. În timp ce repeta o scenă, acesta a apăsat pe trăgaciul pistolului. Glonțul, care nu trebuia să fie unul real, ci muniție oarbă, a ucis-o pe directoarea de imagine a filmului, Halyna Hutchins, 42 de ani, mamă a unui copil, și l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Acuzat de omor din culpă, actorul pledează „nevinovat”

În procesul care a început săptămâna aceasta, sunt trimiși în judecată doi inculpați: Alec Baldwin, pentru ucidere din cuplă, respectiv armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, acuzată de omor prin imprudență.

Actorul Alec Baldwin susține că nu a știut că arma ar conține muniție letală (Sursa foto: captură video)

Alec Baldwin este judecat în stare de libertate, fără să i se ceară o cauțiune. El a insistat și în timpul procesului început de ieri, la fel cum a făcut-o de la incident încoace, că este nevinovat. Actorul susține că nu știa că pistolul, un revolver Colt cu un calibrul de 45 mm, cu care urma să filmeze o scenă, era armat cu muniție adevărată. Mai mult, i s-au dat asigurări că arma e „rece” adică armată cu muniție de recuzită, neletală. El a fost trimis în judecată după ce expertiza a arătat că arma nu se putea declanșa dacă nu ar fi apăsat pe trăgaci.

Procurorul a lansat „bomba” în procesul lui Alec Baldwin

În urmă cu câteva zile, procurorul special Kari Morrissey a declarat într-un dosar depus în instanță că fotografiile și alte dovezi adunate de pe platoul de filmare au arătat că muniția adevărată, letală, a fost adusă pe platourile de filmare de către armurierul filmului, Hannah Gutierrez-Reed, arată Reuters.

Potrivit mărturiilor din sala de judecată și înregistrărilor poliției, pistolul a fost manevrat de Gutierrez înainte de a fi ridicat de regizorul asistent al filmului, David Halls, care i-a spus lui Baldwin că arma era „rece”, atunci când i-a dat revolverul pentru a pregăti scena ce urma să fie filmată.

Procurorul de caz are dovezi că muniția letală ar fi fost adusă pe platourile de filmare de armuriera filmului, Hannah Gutieerrez-reed (Sursa foto. Instagram)

În data de 21 februarie Gutierrez va apărea în fața instanței, pentru acuzații separate de omor involuntar. Pe de altă parte, Halls a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției și a primit o sentință de șase luni cu suspendare pentru acuzația de utilizare neglijentă a unei arme mortale.

Dovezi despre cine a adus muniția reală pe platou

Dar problema modului în care muniția adevărată, strict interzisă pe platourile de filmare, a fost încărcată în arma lui Baldwin rămâne în centrul procesului împotriva lui Gutierrez și Baldwin. Procurorul a declarat, mai arată sursa citată, că a obținut fotografii ce atestă prezența muniției adevărate pe platourile de filmare încă din 10 octombrie 2021, cu 11 zile înainte ca Hutchins să fie ucisă.

„Ancheta condusă de procurorul special a adunat dovezi substanțiale că doamna Gutierrez a adus muniția adevărată pe platourile de filmare când a început să lucreze pentru prima dată la film”, a scris Morrissey în dosarul depus instanței. El a pus la dosar fotografii cu muniția letală făcute chiar de armuriera Gutierrez. Procurorul a spus că toate cele șase gloanțe adevărate găsite pe platou par să provină dintr-o cutie de cartușe de recuzită despre care Gutierrez le-a spus detectivilor că le-a adus în locație.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre