Simona Ionescu / Redactor Șef

Troc în cazul lui Alec Baldwin, care a împușcat-o accidental pe directoarea de imagine. Procuroarea, înțelegere cu inculpata

Troc în cazul lui Alec Baldwin, care a împușcat-o accidental pe directoarea de imagine. Procuroarea, înțelegere cu inculpata
În urmă cu doi ani, cunoscutul actor Alec Baldwin a ucis, pe platourile de filmare, pe directorul de imagine al westernului Rust, și a rănit regizorul. Multe semne de întrebare au fost lansate, iar cei implicași au fost citați în anchete și procese.

O nouă schimbare de situație are loc în procesul incidentului mortal cu Alec Baldwin.  Este vorba de un adevărat troc pe care procuroarea de caz încearcă să îl facă, pentru a soluționa dosarul mai rapid. Ea a apelat la o procedură deseori folosită și în România. Inculpații care îi „toarnă” pe alții pot scăpa cu pedepse mai ușoare.

În octombrie 2021 a avut loc un incident sinistru pe platourile de filmare ale westernului Rust, produs de Alec Baldwin și în care actorul avea rolul principal. În timp ce repeta o scenă, acesta a apăsat pe trăgaciul pistolului. Glonțul a ucis-o pe directoarea de imagine a filmului, Halyna Hutchins, 42 de ani, mamă a unui copil, și l-a rănit pe regizorul Joel Souza. Acuzat de omor, Alec Baldwin a fost trimis în judecată, în timp ce ancheta a continuat pentru a stabili de ce pistolul folosit avea muniție adevărată și un gloanțe oarbe, de recuzită.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Deadline Hollywood (@deadline)

Încă de atunci, în apărarea sa, Alec Baldwin, în vârstă de 64 de ani, a susținut că i s-au dat asigurări că arma nu conținea muniție adevărată când a luat-o în mână.

Alec Baldwin, exonerat de toate acuzațiile, acum un an

De la momentul omorului, până azi, s-au consumat mai multe răsturnări de situație. La patru luni de la incident, procurorii au renunțat la circumstanța agravantă în cazul lui Alec Baldwin. Chiar și în aceste noi condiții anunțate de procurori, actorul risca, după cum s-a spus la momentul respectiv, o pedeapsă de 18 luni de închisoare. Alături de el a fost inculpată și armuriera filmului, Hannah Gutierrez Reed.

Momentul dinainte ca Alec Balwin să apese pe trăgaci în timpul scenei care a devenit mortală (Sursa foto: Instagram)

La începutul acestui an au apărut în spațiul public primele imagini din filmul Rust. Amintim că  în luna mai a anului trecut, Alec Baldwin a anunțat că nu va mai finaliza westernul. Anunțul a venit la câteva săptămâni după ce procurorii însărcinați cu acest caz au anunțat că renunță la procedurile în curs în ceea ce îl privește. Aceștia au stabilit că actorul nu avea nicio vină că a tras cu munuție reală, el fiind ferm convins că nu se găsesc gloanțe reale pe platou și cu atât mai puțin în arma pe care o mai folosise, cu gloanțe oarbe, în timpul filmărilor.

Totodată, la un an de la uciderea directoarei de imagine, Halyna Hutchins, soțul acesteia, Matthew Hutchins, a renunțat și el  la acțiunea civilă intentată separat împotriva lui Alec Baldwin, în urma unei înțelegeri cu actorul ale cărei detalii au rămas secrete.

Troc cu armuriera în cazul lui Alec Baldwin, care a împușcat-o pe directoarea de imagine

În urma acestor decizii, Hannah Gutierrez-Reed, armuriera din film care i-a furnizat lui Alec Baldwin o armă încărcată cu muniţie reală, a rămas singura persoană acuzată de omor prin imprudență. Ea urmează să fie judecată pentru faptele sale. Înaintea procesului, conform Variety, procuroarea de caz a ajuns la un acord cu armuriera Hannah Gutierrez Reed. I-a promis indulgență în procesul său, programat pentru luna viitoare, dacă dezvăluie sursa muniției reale de pe platou.

Hannah Gutierrez-Reed, armuriera din filmul lui Alec Baldwin, va fi judecată luna viitoare (Sursa foto: Instagram)

Amintim că incidentul a avut un puternic impact în branșă și în rândul opiniei publice. S-a mers până acolo încât s-a cerut interzicerea  completă a armelor de foc pe platourile de filmare, unde, deja, prezența muniţiei reale era, practic, interzisă.

Procuroarea Kari Morrissey ar fi asigurat-o pe armuriera filmului Rust că va fi mai îngăduitoare în timpul procesului, dacă aceasta va dezvălui cum a ajuns muniţia reală pe platoul de filmare, dar și de unde o procurase. Propunerea e, însă, cu două tăișuri. În momentul în care va dezvălui sursa muniției reale, interzisă conform legii pe platourile de filmare, Hannah Gutierrez Reed riscă să fie acuzată de infracțiuni suplimentare.

Hannah Gutierrez Reed urmează să fie judecată luna viitoare în Santa Fe, New Mexico, în legătură cu moartea Halynei Hutchins, directoarea de imagine a filmului Rust. Ea riscă până la trei ani de închisoare dacă va fi condamnată pentru omor prin imprudență şi falsificare de probe.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre