Simona Ionescu / Redactor Șef

Exclusiv. Dana Roba, răsturnare de situație în procesul de azi cu soțul care a vrut să o omoare. Avocat: „M-am abținut cu greu”

Exclusiv. Dana Roba, răsturnare de situație în procesul de azi cu soțul care a vrut să o omoare. Avocat: „M-am abținut cu greu”
În luna iunie, timișoreanca Dana Roba a fost aproape ucisă de soțul ei, Daniel Balaciu, care a atacat-o cu un ciocan, noaptea. Bărbatul voia să îi ia viața, în semn de răzbunare, după ce mama fiicelor sale a decis să intenteze divorțul de el.

Viața Danei Roba  a intrat într-o transformare de 180 de grade după ce și-a văzut moartea cu ochii. Azi, joi 11 ianuarie, a început procesul împotriva soțului care i-a sfărâmat capul cu ciocanul cu o răsturnare de situație halucinantă.

Amintim că, la începutul lunii iunie 2023, soțul ei, Daniel Balaciu, un fost arbitru de liga a treia, a atacat-o cu un ciocan. „Mai bine de văd moartă, întinsă pe masă, decât gravidă cu altul”, acesta devenise motto-ul lui în ultimele luni ce au precedat intentarea divorțului de către femeie. Cei doi sunt părinții a două fiice, minore, care erau în casă în momentul în care s-a întâmplat atacul.

După ce a lăsat-o pe mama lor aproape fără viață, bărbatul a dus fetele la părinții săi, apoi a așteptat ca Dana să își dea sufletul. Abia după câteva ore a sunat la 112.

Dana Roba și Daniel Balaciu au avut o căsnicie din care au venit pe lume două fetițe (Sursa foto: Instagram)

Dana Roba a avut ocrotire divină. După opt ore de operații și comă indusă, și-a revenit în mod miraculos, după cum au confirmat medicii. Între timp, a reluat legătura cu iubitul ei din adolescență, și-a deschis propriul salon de înfrumusețare și a devenit o prezență constantă a emisiunilor mondene.

Răsturnare de situație în procesul lui Daniel Balaciu

Azi, Dana Roba a avut prima confruntare din acest an cu cel care i-a fost călău. Ea a ajuns la primul termen în procesul în care bărbatul este judecat pentru violențe în familie și tentativă de omor. În fața instanței, inculpatul Daniel Balaciu a recunoscut faptele și a cerut să fie judecat în procedură simplificată. Acest lucru nu a fost agreat nici de fosta soție și nici de avocatul care o reprezintă.

Avocatul Danei Roba, Cosmin Bolosin, a recuzat, azi, instanța care trebuia să îl judece pe Daniel Balaciu (Sursa foto: Pressalert)

Avocatul Cosmin Bolosin a explicat, în exclusivitate pentru Rețete și vedete, de ce a decis, ad-hoc, recuzarea judecătorului.

„Ținând cont că vorbim de tentativă de omor calificat, pentru că faptele lui au fost cu premeditare și cruzime, am cerut modificarea încadrării juridice de la omor simplu la omor calificat.

Procurorul de caz nu a fost de acord, iar judecătorul a respins cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei. Prin urmare am decis recuzarea instanței, fiind evident că, probabil, judecătorul nu suportă femeile, nu poate fi imparțial. M-am abținut cu greu să nu îi spun misogin! El, practic, s-a și pronunțat în acest dosar, așa că noi considerăm că e incompatibil cu judecarea”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Dana Roba urmează să ajungă din nou la spital

Dată fiind recuzarea, judecătorul nu a avut de ales și a oprit dezbaterile în proces. Dosarul a fost trimis la un alt complet care se va pronunța pe cererea de recuzare în perioada următoare, urmând ca ulterior să o cheme pe Dana Roba la audieri, împreună cu avocatul ei.

Așa a arătat Dana Roba după ce și-a revenit din comă, la spital, în urma atacului cu ciocanul al soțului ei (Sursa foto: Instagram)

O altă noutate a primei înfățișări în procesul lui Daniel Balaciu e faptul că Dana Roba s-a constituit parte civilă în proces. Ea solicită 200.000 euro daune morale și 20.000 daune materiale pentru suferința pricinuită, traumele produse și pentru eventualele prejudicii ce vor apărea în viitor, după cum ne-a mai spus avocatul care o reprezintă.

În aceste momente, Daniel Balaciu se află în detenție, așteptând judecarea procesului său. În perioada următoare, Dana Robu urmează să ajungă din nou în fața medicilor, ea urmând să facă o nouă operație pentru a remedia traumele craniului cu care s-a ales în urma multiplelor lovituri de ciocan pe care le-a primit de la fostul ei soț la nivelul feței. „Voi fi tăiată din partea stângă până în partea dreaptă pe toată suprafața capului pentru a mi se trage pielea, așa mi-a explicat medicul. Este o operație grea pentru mine. (…)”, a spus Dana Roba la Antena Stars.

Surse foto: instagram, Pressalert.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre