Pe 27 septembrie este zi de vot, iar Guvernul a stabilit reguli stricte pentru cei care vor veni să voteze primarii și consilierii locali.
Alegeri 2020. Ce reguli au fost decise pentru cei care vor merge la vot
Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat că alegătorii vor trebui să se dezinfecteze la intrarea și ieșirea din secția de vot, iar cartea de identitate va trebui atinsă doar de ei. De asemenea, proiectul de hotărâre mai prevede posibilitatea organizării de demonstrații în limita a 100 de persoane.
“Aici subliniez aspecte precum permisiunea de a se desfășura nu numai mitinguri electorale, da și demonstrații în limita de 100 de persoane și respectând măsurile stabilite de igienă. La secțiile de vot, s-a adăugat pe lângă măsurile de port mască, distanțare și obligativitatea alegătorilor la intrare în secția de vot și la ieșire de a dezinfecta mâinile”, a afirmat Raed Arafat, la începutul ședinței de Guvern de luni, 14 septembrie.
Alegeri 2020. Cum se va vota cu urna de vot mobilă
Premierul Ludovic Orban a declarat că în ordinul comun va trebui clarificată și procedura pentru ca cei bolnavi de COVID sau izolați la domiciliu să poată solicita urna mobilă pentru vot.
“Am văzut că e foarte bună ideea întâi să meargă la cazurile non Covid și apoi la cei fie afectați sau persoane de contact”, a adăugat Orban.
“Cei care au carte de identitate, vor introduce ei personal cartea în fanta de la tableta sau de la aparatul care o citește. Cei care au buletine vechi, vor fi prelucrate manual, cu dezinfecția mâinilor lucrătorilor”, a precizat Raed Arafat.
De asemenea, au fost scoase sporturile de contact de pe lista sporturilor care sunt limitate în această perioadă.
De asemenea, Raed Arafat a precizat că industria HoReCa poate organiza seminare și workshopuri, respectând regulile de organizare a acestora care au fos stabilite anterior.
Pace între prințesele pop. Ce cadou a primit fiica lui Katy Perry ca mama să depună armele
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook