Simona Ionescu / Redactor Șef

Alertă meteo. Va ploua într-o zi cât într-o lună. Mai bate și vântul

Alertă meteo. Va ploua într-o zi cât într-o lună. Mai bate și vântul
Tot sudul țării este sub ”cod portocaliu” de vreme severă și vânt în rafale. La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă. Va ploua într- zi, cât ar trebui într-o lună.

Metetorologii ANM au emis avertizare de vreme severă în tot sudul țării. În funcție de cum vor evolua fenomenele meteo, se va actualiza prognoza, însă nu vă așteptați să fie bine prea curând.

Alertă meteo. Va ploua într-o zi cât într-o lună. Mai bate și vântul

Vremea se face și mai rece, iar ploile în averse și vântul vor spori senzația de rece. Meteorologii ANM au emis avertizări pentru tot sudul țării, dar și pentru zona înaltă unde sunt prognozate ninsori importante.

În județele Teleorman, Olt, Giurgiu, Călărași, Dolj, Ilfov și București și în special în jumătatea sudică a județelor Argeș, Dâmbovița, Vâlcea și Gorj va ploua abundant. Se vor acumula cantități de apă în general de 40…60 l/mp, adică c ear fi normal pentru o lună.

Fenomenele severe se vor instala de joi, 14 octombrie, și vor dura cel puțin până sâmbătă, 16 octombrie. În funcție de evoluția acestora, prognoza va fi actualizată. Din datele de până acum, cel puțin până luni vremea va fi rece și umedă.

Vremea joi, 14 octombrie

Va fi deosebit de rece .Temperaturile vor continua să fie scăzute. Rafalele de vânt se vor intensifica în special în Dobrogea și pe Litoral și vor spori senzația de frig.

Cerul va fi noros în regiunile de sud-est ale țării, unde se vor semnala ploi. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. În orele serii și în noaptea de joi spre vineri, rafalele se vor intensifica în special în Dobrogea și pe Litoral.

În vestul și nordul României, ploile se vor manifesta pe parcursul zilei, pe arii restrânse. Cantitățile de apă vor depăși local, prin acumulare, 20-25 de l/mp și izolat, 30 de l/mp. Temperaturile minime vor varia, joi, între 0 și 10 grade Celsius. Valorile termice maxime se vor încadra între 7 și 15 grade Celsius.

Vreme deosebit de rece în București

Vremea în Capitală va fi deosebit de rece joi, 14 octombrie. Cerul va fi noros. Rafalele de vânt vor fi slabe și/sau moderate. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 7 grade Celsius. Temperatura maximă va fi de aproximativ 10-11 grade Celsius.

La munte se va depune strat de zăpadă

În zonele montane, vremea va continua să se mențină rece. Vântul va sufla slab și/sau moderat.

Precipitațiile se vor manifesta pe arii extinse în masivele sudice, iar în restul regiunilor ploile se vor semnala local. Acestea vor fi în mare majoritate mixte, iar la altitudini mari va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre