Simona Ionescu / Redactor Șef

Alex Erbașu, într-o mare suferință. Are nevoie de niște sfaturi, dar cel mai drag om din viața lui s-a sinucis

Alex Erbașu, într-o mare suferință. Are nevoie de niște sfaturi, dar cel mai drag om din viața lui s-a sinucis
Cu ani în urmă, în perioada de glorie a vieții de noapte a lumii mondene din București, numele lui Alex Erbașu era vehiculat drept unul dintre marii cuceritori ai Capitalei. A umblat cu multe femei frumoase și celebre. Anii au trecut, iar acum bărbatul este într-o foarte mare suferință.

Alex Erbașu este în prezent soț și tată devotat, un adevărat om de casă. Prioritățile bărbatului de 44 de ani de numele căruia au fost legate Anna Lesko, Lili Sandu, Diana Munteanu, Elena Băsescu, Cristina Anescu, Raluca Arnăutu sau Lorena Poghircă, s-au schimbat atunci când în viața lui a intrat Andra Iacob, femeia cu care a și ajuns în fața altarului, în 2017. A lăsat deoparte petrecerile deocheate din cluburile bucureștene  și a devenit tatăl unui băiețel pe nume Levin Mihail.

Zilele acestea Alex Erbașu mărturisește că trăiește o adevărată dramă. El recunoaște că are nevoie de sfaturi, însă cel mai drag om din viața lui s-a sinucis. Bărbatul a făcut o postare emoționantă pe rețelele sociale, cu gândul la tatăl său, cândva un om de afaceri celebru în România.

În 2004, omul de afaceri Mihai Erbașu, tatăl lui Alex Erbașu, a fost găsit mort, zdrobit în piscina fără apă a vilei sale de la Snagov. Avea 62 de ani și niciodată nu dăduse vreun semn de depresie sau greutate în afacerile sale.

Moartea tatălui lui Alex Erbașu, anchetată de procurori

El deținea și era acționar la mai multe societăți, inclusiv prin intermediul fiului cel mare, Cristian și soției sale, majoritatea activând în domeniul construcțiilor. La momentul respectiv, datoriile companiilor deținute de Erbașu către bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale se ridicau la aproximativ 59 de miliarde lei, informa Mediafax în acea perioadă.

Potrivit revistei Capital, Mihail Erbaşu ocupa locul 22 în topul celor mai bogaţi români, averea sa fiind estimată la 100 de milioane de dolari. Dacă initial s-a presupus că este vorba de o crimă, ancheta procurorilor a scos la iveală că Mihai Erbașu, în vârstă de 62 de ani, s-a sinucis. Omul de afaceri a lăsat, în momentul sinuciderii, o scrisoare de adio către familie. „Îmi pare rău… sînt sigur că vă veți descurca și fara mine!”, ar fi notat acesta în scrisoarea lungă de câteva pagini.

După moartea lui, de compania înființată – Erbașu Construct – s-a ocupat fiul cel mare, Cristian Erbașu, care a reușit să o readucă în topurile câștigătorilor de licitații în domeniul construcțiilor de clădiri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre