Simona Ionescu / Redactor Șef

Am aflat cum arată Mercedesul viitorului. Imaginile sunt absolut năucitoare

Am aflat cum arată Mercedesul viitorului. Imaginile sunt absolut năucitoare
Am aflat cum arată Mercedesul viitorului. Imaginile sunt absolut năucitoare. Mașina pare desprinsă exact din realitatea altei planete. Și mai mult decât atât, pare o ființă vie, cu solzi, ceva între un dinozaur extraterestru și un robot super-inteligent. Cea mai cunoscută vloggeriță în domeniul auto, australianca ce postează sub numele Supercar Blondie, face un review complet.

„A fost absolut incredibil să văd această mașină în persoană! Am văzut-o la începutul acestui an în Germania, dar nu am putut să o văd deplasându-se. Acum, mi-a fost trimisă această secvență video exclusivistă a autovehiculului Mercedes! Uitați-vă cum se târâie lateral! Ce cursă stranie! Sper să vă placă video-ul”, a scris vloggerița.

Supercar Blondie este Alex Hirschi – o celebritate australiană în domeniul social media, prezentator și vlogger. Este cea mai cunoscută pentru videoclipurile sale auto, pe care le postează în mod regulat pe Facebook, Instagram și YouTube, fiind urmărită de milioane de fani din întreaga lume.

Mercedes-Benz VISION AVTR este un vehiocul concept, conectând omul, mașina și natura într-un mod fără precedent. AVTR – adică ADVANCED VEHICLE TRANSFORMATION este rezultatul unui parteneriat global fără precedent între Mercedes-Benz și Metro – Goldwin Mayer, casa de filme care a fost, o vreme, cea mai profitabilă din istorie și care a produs celebrul film Avatar.

În lumea fantastică de pe Pandora

Mașina propune un nou concept de experienţă de utilizator, prin neuronii digitali, care curg din interiorul vehiculului atunci când sunt conectați, permiând o comunicare nouă cu mediul. Interiorul lui VISION AVTR devine un spațiu de experiență imersiv. O selecție de meniuri proiectată pe palma mâinii le permite ocupanţilor să aleagă intuitiv între diferite funcționalități.


Tatăl lui Britney Spears se opune campaniei #FreeBritney. Tânăra are probleme mintale

Prințul William, vacanță nostalgică în Sicilia. Va moșteni proprietatea în care își petrecea timpul cu prințesa Diana


De exemplu, șoferul poate alege opțiunea de a explora în 3D lumea fantastică Pandora din filmul AVATAR din diferite perspective (de fapt locaţiile unde au avut loc filmările – Munții Huangshan din China, arborele Hyperion de 115 metri înălțime găsit în Statele Unite și sarea roz a lacului Hillier din Australia – pot fi explorate în detaliu), notează Autoblog.md.

Baterii reciclabile integral

Cu VISION AVTR, Mercedes-Benz aruncă o privire asupra mobilității viitorului îndepărtat, combinând durabilitatea cu digitalizarea, precum este şi în cazul oamenilor și mașinilor cu mediul.

Mașina utilizează o tehnologie revoluționară a bateriilor, dezvoltată cu o chimie a celulelor organice pe bază de grafen, care este complet lipsită de metale rare sau resurse fosile. Materialele bateriei cu funcţie de încărcare foarte rapidă (cel mult 15 minute) sunt compostabile și, prin urmare, complet reciclabile.

Mașia merge și lateral

Mercedeul e  este pus în mişcare de patru motoare electrice poziţionate în apropierea fiecărei roţi, sistemul generând în total peste 476 de CP. Sistemul inovativ de tracțiune integrală cu vectorizare a cuplului permite o libertate complet nouă. Fiecare roată poate fi condusă separat și în funcție de situație. Mai mult, roțile au adăposturi sferice, astfel că pot asigura şi mişcări practic laterale.

Clapele bionice

Dotarea cea mai interesantă pe această maşină sunt 33 plăci articulate mobile multirecționale, aşa-zisele “clapete bionice” de pe spatele vehiculului, care permit o interacțiune complet nouă a Mercedesului VISION AVTR cu împrejurimile şi fac maşina să se asemenea cu o creatură vie. Acestea facilitează comunicarea dintre șofer și lumea exterioară, prin mișcări care se transformă în mod natural în gesturi subtile.

O altă caracteristică importantă a lui AVTR VISION este unitatea sa de control. Elementul de control multifuncțional este integrat în consola centrală şi îi permite șoferului să controleze intuitiv vehiculul prin simpla plasare a mâinii deasupra – atâta timp cât nu dorește să circule autonom.

Scaunele au fiecare câte opt excitanți, care creează vibrații care îi fac pe ocupanți să simtă lumea exterioară sau propriul puls. Susținut de un sistem de sunet realist la 360 ​​de grade, realitatea și ficțiunea se îmbină într-o experiență unică. Cei de la Mercedes-Benz au mai accentuat că acest concept este capabil să ruleze şi autonom, fără intervenţia şoferului, având în dotare o mulţime de senzori, dar şi o mare implicare în procese a inteligenței artificiale.

Sursa foto: YouTube

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre