Simona Ionescu / Redactor Șef

Amazon a început demersurile ca să cumpăre compania de filme Metro Goldwyn Mayer

Amazon a început demersurile ca să cumpăre compania de filme Metro Goldwyn Mayer
Amazon vrea să intre pe piața industriei cinematografice de la Hollywood. Așă că a acționat în consecință.

Jeff Bezos s-a retras de la conducerea Amazon în data de 5 iulie 2021 și a predat titlul de CEO al Amazon. Mișcarea a venit după divorțul de soția lângă construise uriașa avere și căruia i-a donat o parte considerabilă.

”Am ales o dată cu valoarea sentimentală pentru mine”, a declarat acesta, în cadrul unei întâlniri cu acționarii de anul trecut. Momentul a marcat aniversarea a 27 de ani de la înființarea Amazon, în 1994.

”În clipa de față, compania Amazon se află în cea mai inventivă perioadă din istoria ei. Este un moment optim pentru această tranziție”, a declarat miliardarul într-un comunicat de presă. Iar acum se arată că Amazon are și alte planuri de investiție.

Achiziție de 8,5 miliarde de dolari

În momentul de față se așteaptă ca Amazon să obțină aprobarea necondiționată de la departamentul antitrust, un fel de oficiul concurenței de la noi, pentru achiziția de 8,5 miliarde de dolari a studioului american de film Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). Din momentul achiziției, Amazon va avea drepturi la francize la filme de succes, precum James Bond.

Mișcarea, care a fost anunțată luna mai trecută, va intensifica concurența cu rivalii de streaming Netflix și Disney+.

Achiziția MGM ar oferi celui mai mare retailer online din lume drepturi pentru James Bond, una dintre cele mai profitabile francize din istoria filmului. Seria de filme a câștigat aproape 7 miliarde de dolari la box office la nivel global, potrivit companiei.

MGM deține și drepturile asupra House of Gucci, cu Lady Gaga și Adam Driver, serialul TV The Handmaid’s Tale și Legally Blonde, cu Reese Witherspoon.

Ce bani ar putea aduce MGM în Amazon

Previziunile au fost făcute deja. Dacă Amazon achiziționează afacerea, va primi drepturile pentru 4.000 de filme post-mai 1986 și 7.000 de spectacole. Cele 2.000 de titluri de filme și show-uri dinainte de mai 1986 sunt deținute de studiourile Turner și WarnerMedia.

Ideea de achiziție a MGM a înflorit încă din vremea când CEO era Jeff Bezos. Acesta a făcut o declarație în mai 2021. „Teza de achiziție aici este într-adevăr foarte simplă. MGM are un catalog vast și profund de proprietate intelectuală mult iubită. Și cu talentul de la Amazon și talentul de la MGM Studio, putem reimagina și dezvolta acea IP pentru secolul 21. Va fi o muncă foarte distractivă, iar cei care iubesc poveștile vor fi marii beneficiari”.

MGM licențiază, de asemenea, conținut pentru jocuri video. Acestea ar putea beneficia de eforturile de dezvoltare ale Amazon în acest domeniu.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre