Oamenii spun că sunt ani buni că se lucrează la un calendar de proteste, pentru că toate problemele trebuie rezolvate. Ambulanțierii susțin că sunt ani mulți de când au sesizat că parcul auto în care sunt păstrate ambanțele e vechi, iar acest lucru pune în pericol viața bolnavilor.
Deficit de personal de peste 40% la nivel national
Mai mult, angajații Serviciului de Ambulanță spun că la nivel național există un deficit de personal de peste 40% și nimeni nu a luat nici o măsură. Au trecut câteva luni de când au cerut să aibă o discuție cu reprezentanții Guverului, dar până acum nu a fost posibil.
“Încercăm să acoperim acest deficit prin venirea la ture suplimentare”
„Este o perioadă dificilă, ne confruntăm cu această problemă de câțiva ani. Am avea nevoie într-adevăr de suplimentarea posturilor, dar încercăm să acoperim acest deficit prin venirea la ture suplimentare”, a declarat la Antena 3 un asistent medical în cadrul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF).
Angajații vor discuții serioase cu Departamentul pentru Situații de Urgență
În acest moment, în România există aproximativ 2300 de ambulanțe funcționale, dar jumătate din mașini sunt vechi de peste 20 de ani. Singura variantă rămâne o discuție serioasă cu Departamentul pentru Situații de Urgență.
La rândul său, Raed Arafat spune că știe cu ce probleme se confruntă ambulanțierii și că se lucrează la un contract cadru pentru a fi achiziționate ambulanțe. Doar că nu se știe când se va întâmpla minunea.
“În măsura în care există solicitări punctuale, va exista și un dialog pe această temă”
„Ce pot să vă spun este că la nivelul Guvernului României, disponibilitatea de dialog a existat în permanență, atât în legătură cu structurile sindicale, cât și în legătură cu structurile patronale. În măsura în care există solicitări punctuale, va exista și un dialog pe această temă”, a tranmis secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentul pentru Situații de Urgență.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook