Cei care nu iau în considerare acest lucru vor fi amendați. Atenție! Atât trusa medicală cât și extinctorul au valabilitate limitată și trebuie să le înlocuiți odată la ceva timp.
De aceea, șoferii trebuie să fie atenți să verifice cel puțin odată pe an termenele de valabilitate. Mai mult, Ordinul nr. 987/2007 spune că trebuie să fiți atenți la ambalajul trusei sanitare auto, care trebuie să se închidă foarte bine pentru a proteja conținutul de praf, umezeală, carburanți și uleiuri. De asemenea, trusa medicală trebuie să aibă dimensiunile corecte, pentru a depozita componentele sanitare auto.
Ce trebuie să conțină eticheta trusei auto
Pe de altă parte, o atenție sporită trebuie acordată etichetei trusei sanitare, care trebuie să conțină atât denumirea produsului, cât și denumirea și adresa producătorului, precum și cine este persoana responsabilă de introducerea produsului pe piață și adresa acesteia. Atunci când trusa sanitară auto expiră, aceasta trebuie să fie înlocuită de șofer cu produse care să aibă aceleași caracteristici și să fie introdusă pe piață respectând cerințele prevăzute de HG nr. 911/2005.
Stingătorul trebuie să fie în termenul de garanție
Potrivit legii 307/2006, „punerea pe piață a acestui tip de produs se face pe baza evaluării conformității față de reglementările Inspectoratului General al Corpului Pompierilor, pe baza Metodologiei de certificare a conformității aprobată prin Ordin al Ministrului Administrației și Internelor”. Și, bineînțeles, stingătorul auto trebuie să fie în termenul de garanție.
Amendă cuprinsă între 580 lei și 725 de lei
Șoferii care nu au kit de siguranță sau acesta este expirat și sunt opriți de poliție pot primi patru sau cinci puncte de amendă. Adică veți scoate din buzunar între 580-725 de lei. un punct de amendă este 145 de lei. Șoferii care conduc un autovehicul cu masa maximă mai mare de 3,5 tone vor trebui să aibă pe lângă kitul de siguranță și o vestă reflectorizantă. Aceasta le va folosi dacă vor avea nevoie să repară ceva la mașină.
Cine acumulează 15 puncte de penalizare, va avea permisul suspendat pentru o perioadă de 30 de zile. Punctele de penalizare vor fi șterse după șase luni sau după ce expiră perioada de suspendare pentru cumul de puncte.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook