Simona Ionescu / Redactor Șef

Anchetă internațională fără precedent. E vorba de animale valoroase

Anchetă internațională fără precedent. E vorba de animale valoroase
Un număr de 20 de persoane au fost reținute, inclusiv antrenori renumiți din lumea hipismului. Acțiunea depășește granițele Franței, țara care a declanșat ancheta.

Poliția franceză, împreună cu omologii din alte state UE, a acționat în mai multe țări europene – Franța, Italia, Spania – în cadrul unei anchete asupra unui posibil sistem de dopaj în lumea hipismului, a declarat, marţi, o sursă din poliţia franceză, potrivit AFP.

Medici veterinari, farmacişti, antrenori şi membri ai anturajului lor se află în prezent în custodia poliţiei în Franţa, în timp ce alte două persoane au fost arestate în Italia şi Spania. „Obiectivul operaţiunii a fost atacarea unor filiere întregi”, a comentat sursa din poliţie, care a confirmat informaţiile oferite de publicația Le Parisien. Potrivit acestei surse, „este primul caz de asemenea amploare din Franţa” gestionat de poliţia judiciară.

Cei mai mari antrenori hipici, arestați

Concret, aproximativ 80 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru această acţiune care a condus Serviciul Central de Curse şi Jocuri (SCCJ) şi serviciile de poliţie judiciară în mai multe regiuni ale Franţei (Bretania, Normandia, Sud-Vest, Ron-Alpi).

Anchetatorii investighează un posibil dosar de dopaj cabalin în competiții, deschis anul trecut în august, la Bordeaux.  Se pare că erau dopați caii care concurau. Curse de trap și galop. Există suspiciuni în privința a nu mai puțin de 40 de curse. Sursele au dezvăluit că printre suspecţii aflaţi în arest se numără antrenori renumiţi, precum Yannick Alain Briand, Junior Guelpa şi David Cottin.

Suspecţii sunt cercetaţi în special pentru presupuse fapte de trafic de produse dopante şi fraudă în legătură cu câştigurile necuvenite obţinute în urma curselor hipice cu animale dopate. În timpul percheziţiilor au fost ridicate o serie întreagă de produse interzise.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre