Simona Ionescu / Redactor Șef

Angela Similea, în doliu. A murit omul cu care s-a iubit 17 ani

Angela Similea, în doliu. A murit omul cu care s-a iubit 17 ani
Jan Hilgen (78 de ani) avea Covid și s-a stins la Spitalul Universitar. Angela Similea a trăit lângă el anii tinereții și s-a bucurat de multe lucruri care, în era comunistă, nu existau în România.

Angela Similea (75 de ani) a fost căsătorită de patru ori. Cel mai lung mariaj l-a avut cu Jan Hilgen. A fost cel mai lung din viața artistei și a durat 17 ani. Acum, omul de afaceri olandez a murit de Coid-19 în România.

Fostul soț al Angelei Similea a  murit

Angela Similea (78 de ani) este supranumită „Doamna șlagărelor” și „Cea mai iubită cântăreață de muzică ușoară„. Cea mai lungă dintre căsniciile sale, patru la număr, s-a dovedit cea cu un om de afaceri olandez, Jan David Hilgen care s-a încheiat după 17 ani, în 1991. În volumul biografic “Angela – cântec şi rugă”, scris de Smaranda Jelescu, artista povesteşte cu lux de amănunte cum s-a desfăşurat relaţia ei tumultuoasă cu Jan.

“Pe Jan l-am cunoscut aici, în ţară, într-un grup de prieteni de-ai mei din America. El s-a îndrăgostit fulgerător de mine, la prima vedere. Nu l-am considerat niciodată un bărbat frumos, ci unul plăcut. Îmi făcea plăcere devotamentul lui, repetatele lui cereri în căsătorie. Mi s-a părut un om cinstit. Mariajul nostru a fost discutat în termeni contractuali. Eu eram pentru el o cifră de afaceri înaltă prin tot ceea ce reprezentam”, îşi aminteşte Angela începuturile idilei cu Hilgen.

“Soţul meu nu deschidea nici o uşă fără să spună «sunt soţul Angelei Similea». Altfel, fiind cetăţean străin, i-ar fi fost mult mai greu, în orice minister sau întreprindere de comerţ exterior. Soţul meu, deci, venea târziu, marcat de această boală, eu consider că e o boală de care n-a putut scăpa, băutura, şi mă apostrofa.

«Ce eşti tu? Cine eşti tu? Tu eşti un nimeni, un rahat…». Eu nu mai cântam, nu mă mai chema nimeni, stăteam încremenită, perplexă de ceea ce vedeam la televizor, cu genunchii adunaţi sub mine pe o canapea. Iar el mă apostrofa cu dispreţ. A şi plecat până la urmă”.

Jan Hilgen s-a însurat din nou

După divorţul de Angela Similea, Jan Hilgen s-a însurat cu Sanda, directoare de serviciu în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică. Locuiesc împreună într-un apartament din Bucureşti, cartierul Drumul Taberei, acolo unde a locuit și cu Angela. Jan încasa anual o pensie de 6.000 de euro din partea statului olandez, conform declaraţiei de avere a soţiei.

Angela Simlea a fost căsătorită de 4 ori

Patru căsnicii, un singur copil. Angela Similea are până acum patru căsnicii la activ: cu Andi Constantin (electrician), cu Sorin Movileanu (chitarist), cu Jan Hilgen (afacerist olandez) şi cu Victor Surdu (om politic). Singurul copil al interpretei este Sorin Hilgen (39 de ani), conceput cu al doilea soţ, Sorin Movileanu, dar adoptat de al treilea bărbat al Angelei, olandezul Jan Hilgen.

Sorin lucrează acum în SUA la o firmă de calculatoare şi şi-a refăcut viaţa după divorţul de Bianca Cristinoiu, cu care are doi copii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre