Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer, legate pe viață. Uite de ce!

Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer, legate pe viață. Uite de ce!
Trei mari vedete, cu destine asemănătoare. Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer sunt printre cele mai îndrăgite cântărețe, chiar și după peste 50 de ani de la debut. Oriunde sunt români în lume, aceste vedete autentice sunt aplaudate îndelung.

Erau foarte tinere când au urcat pe scenă, cam în același timp. Au avut o viață tumultoasă și familiile departe. Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer sunt legate pe viață prin destinul lor asemănător. Dar și pentru că sunt născute toate în aceeași zi, 9 iulie.

Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer, legate pe viață

Margareta Pâslaru a debutat la 15 ani. Este de 62 de ani pe scenă și ar cânta și acum, la 77 de ani. Angela Similea pare veșnic tânără deși are 74 de ani, iar timbrul vocii sale înmoaie inimile. Mirabela Dauer nu stă nici ea ”în fotoliul din odaie”, ci este prezentă pe micul ecran la 73 de ani.

Erau foarte tinere, frumoase și talentate. Au fost remarcate imediat. Sunt iubite peste tot în lume unde trăiesc români. Se spune că nimic nu este întâmplător. Cele trei s-au născut într-o zi de 9 iulie, la puțini ani diferență. Au fost atrase de muzică de când erau doar copile, iar succesul nu a întârziat să vină.

Sălile de spectacol erau pline când cântau ele, alături de alte mari voci din anii 60-90. Conta foarte mult și ținutele. Erau îmbrăcare ca niște prințese, cu alură aristocrată. După 1990, le-am pierdut din vedere. Viața lor personală și profesională le-a fost răvășită.

Margareta Pâslaru a debutat la 15 ani

Margareta Pâslaru are o voce inconfundabilă și o viață ca o poveste. A debutat la 15 ani. Este de 62 de ani pe scenă și nu se lasă. Este iubită de românii de pretutindeni de peste 60 de ani. ”S-a născut o stea!”, scria presa în anii ʹ60.

Era elevă (1958) când a urcat prima dată pe o scenă, la un eveniment care a avut loc la Casa de Cultură Griviţa Roşie. Nu a avut o copilărie ușoară. A fost marcată de lipsurile materiale, de divorțul părinților și de moartea tatălui ei.

A fost descoperită de Ileana Pop, care realiza transmisii TV de la Casa de Cultură. În acea perioadă, Mrgareta Pâslaru a obţinut Premiul I pe Capitală, la Festivalul artiştilor amatori.

Într-o emisiune dedicată sportivilor români, din 1960, este solicitată de realizatorii Valeriu Lazarov şi George Mihalache. Cântă ”Picolissima serenada” în limba italiană. După aceea, lansează, cu Marina Voica, un cântec care a devenit un mare şlagăr al anilor ’60 – ”Pe aripa vântului”. Vocea cu infinite posibilități de exprimare și timbrul grav al Margaretei au inspirat 65 de compozitori, printre care clasicii muzicii ușoare.

O veste incredibilă a venit în 1983: Margareta Pâslaru a fugit din țară! În acel an, artista era căsătorită cu un sportiv de performanță (talere), Gheorghe Sencovici, fiul unui important demnitar comunist. Aveau o fiică micuță, Ana Maria.

Vestea era de neînțeles pentru că era o mare vedetă și iubită artistă, o cântăreață de top. Foarte repede au apărut legende năucitoare. Fiica ei ar fi fost ba surdă, ba mută, ba oarbă, ba autistă. De aceea ar fi plecat artista noastră, să își vindece fiica. Erau, de fapt, legende create pentru a acoperi faptul că fiul unui om important în suita lui Ceaușescu a plecat din țară. În realitate, Ana Maria Sencovici (40 de ani) este o femeie frumoasă, deșteaptă și nu are beteșuguri.

Angela Similea, un șir lung de necazuri

Frumoasa, diafana, talentata Angela Similea nu a avut o viață ușoară. A avut ani când dramele au venit una, după alta. A devenit o mare vedetă la 24 de ani, la ”Cerbul de Aur”, iar acum, la 74 de ani. A urcat pe scenă la 19 ani. A avut o mamă severă, care îi interzicea lucruri normale pentru vârsta ei.

Delicata noastră artistă a bifat patru căsnicii. Prima cu Andi Constantin, de profesie electrician, a doua cu Sorin Movileanu, chitaristul căruia i-a dăruit un fiu, apoi a fost căsătorită cu olandezul Jan Hilgen și cu politicianul Victor Surdu.

În tinerețe a suferit din pricina celui de al treilea soț, Jan Hilgen, care obișnuia să bea și să o jignească. Mai târziu a avut probleme cu banii din cauza unor datorii acumulate la bancă de soțul ei decedat, fost ministru al agriculturii Victor Surdu.

în 2018, Angela Similea s-a retras din muzică. În ultimii ani, interpreta a făcut naveta peste Ocean la fiul și la nepoții ei.

”Casa mea”, ”De n-ai să vii”, ”Un albastru infinit” și ”Să mori de dragoste rănită” sunt doar câteva dintre piesele de referință ale Angelei Similea. Vocea ei a fost descrisă ca fiind „un glas vibrant, profund, cu o întindere muzicală inconfundabilă, cu un timbru vocal specific, o voce inimitabilă”, dar și „de neînlocuit”.

Mirabela Dauer a crescut fără tată și cu copilul departe

Au trecut 50 de ani de când o vedeți pe Mirabela Dauer la televizor. Este plină de vitalitate, la fel de sensibilă și plăcută, ca în 1970. Atunci a debutat la televizor, în emisiunea „Tele-Top”, unde a interpretat melodia „De când te-am întâlnit” compusă de Marius Țeicu. A debutat la 16 ani.

Mirabela Dauer a devenit aproape imediat o preferată a publicului și o prezență constantă a emisiunilor de televiziune. ”Te-aștept să vii” (Fotoliul din odaie”), ”Roata morii”, „Ce dor mi-a fost de ochii tăi” sau „Dormeau pe-o frunză două stele” erau melodii pe buzele românilor în anii ’80.

”Din păcate, în mare parte din copilăria mea, de la 3 la 14 ani, mi-a lipsit tatăl. A fost luat pe sus de Securitate și închis din motive politice. A fost eliberat după 11 ani, spunându-i-se că a fost arestat dintr-o eroare judiciară. Cea mai mare nenorocire din viața mea a fost lipsa tatălui meu la vârsta la care aveam cea mai mare nevoie de el.

Când a venit acasă tata era iarnă, iar eu nu aveam paltonaș. Când a văzut, mi-a făcut mie hăinuță din uniforma lui kaki de deținut. Au fost niște ani grei pentru mama, pentru mine și pentru sora mea, care este mai mare cu 7 ani decât mine. Ce haine nu-i mai veneau ei, le luam eu, însă pantofii ei nu mi se potriveau. Ca să-i pot încălța le puneam vată la vârf. Uneori mâncam doar pâine cu magiun, iar atunci când aveam și unt era o adevărată sărbătoare”, povestea Mirabela Duer.

A fost căsătorită de două ori. Primul mariaj a fost la 18 ani, cu Willi Dauer, de la care a păstrat numele. Al doilea, cu fostul regizor de la TVR, Traian Popovici. Fiul lor, Dan Alexandru Popovici, zis Nanu, s-a născut la câteva zile după cutremurul din 1977. Căsnicia aceasta a ei a fost un calvar. Bărbatul o bătea periodic.  La divorț, Traian Popovici a susținut că și-a surprins soția înșelându-l cu un chitarist, iar instanța a decis ca Nanu, pe atunci în vârstă de doi ani, să rămână în grija tatălui. Mira, cum îi spun prietenii, a mai avut o mare cumpătă când i-a fost extirpat un rinichi.


Angela Similea, o viață plină de drame și dezamăgiri

Mirabela Dauer, intră puternic pe net. A învățat cum să facă TikTok-uri

Recomandarile noastre