Simona Ionescu / Redactor Șef

Angela Similea, o viață plină de drame și dezamăgiri

Angela Similea, o viață plină de drame și dezamăgiri
Frumoasa, diafana, talentata Angela Similea nu a avut o viață ușoară. A avut ani când dramele au venit una, după alta. Ajunsă la 74 de ani, nu poate să își revadă fiul și nepoții, aflați în SUA, din pricina pandemiei.

Elegantă, rafinată, frumoasă, cu o voce caldă, Angela Similea a încântat generații de români. A devenit o mare vedetă la 24 de ani, la ”Cerbul de Aur”, iar acum, la 74 de ani, artista trece prin momente grele deoarece este separată de familia fiului ei, Sorin Hilgen, stabilit în Statele Unite ale Americii de mai bine de 20 de ani.

Angela Similea, o viață plină de drame și dezamăgiri

”Buna ziua, dragilor! Sper că sunteți sănătoși și atenți la tot ce înseamnă această pandemie! Vă mărturisesc că îmi este foarte dor de pace și liniște, de plimbări prelungite, de întâlnirile cu prietenii, de fiul și nepoții mei la care nu am mai putut ajunge anul acesta”, scria cu puține zile înainte Angela Similea.

Delicata noastră artistă a bifat patru căsnicii. Prima cu Andi Constantin, de profesie electrician, a doua cu Sorin Movileanu, chitaristul căruia i-a dăruit un fiu, apoi a fost căsătorită cu olandezul Jan Hilgen și cu politicianul Victor Surdu.

Dacă în tinerețe spune că a suferit din pricina celui de al treilea soț, Jan Hilgen, care obișnuia să bea și să o jignească, mai târziu a avut probleme cu banii din cauza unor datorii acumulate la bancă.

Angela Similea, necazurile mari au început în 2009

Necazurile au început în 2009, când Angela Similea și Victor Surdu nu au mai putut achita creditul la bancă, iar anul următor au fost executați silit. Au pierdut mai multe proprietăți, printre care apartametul părinților artistei. Victor Surdu a murit de cancer pancreatic în aprilie 2011, iar artista a rămas văduvă.

De atunci a plecat din vila cu 16 camere din Belciugatele (Călărași), unde se mutase cu fostul politician. A scos-o la vânzare în septembrie 2014, la 750.000 de euro, însă nu a reușit să o vândă, chiar dacă a mai lăsat la preț. Ca să salveze imobilul, l-au trecut pe numele fetelor lui Surdu, dar și pe numele fiului interpretei.

Angela Similea a pierdut în instanță o parte din moștenirea lui Victor Surdu, ultimul ei soț, însă lista pagubelor materiale și a tragediilor este cu mult mai lungă.

În 2009 nu a mai putut plăti ratele bancare

În anul 2009, Angela Similea și regretatul ei soț, Victor Surdu, nu au mai putut plăti ratele la bancă și au acumulat datorii imense, pentru creditul contractat în anul 2007, de 700.000 de euro. Însă o problemă nu vine niciodată singură. Tot în acest an i s-au îmbolnăvit mama, Gherghina, iar soțul, Victor Surdu, a murit în 2011. Acesta a lăsat în urma lui un munte de datorii.

Cântăreaţa a girat pentru creditul soțului cu apartamentul situat în Drumul Taberei, unde a locuit cu soțul olandez, pe care l-a pierdut din cauza datoriilor, în 2012. Însă a mai pierdut și alte proprietăți. Ca să-şi recupereze măcar o parte din pagubă, banca i-a mai luat artistei şi alte două proprietăţi din Afumaţi-Ilfov, respectiv un service auto şi un showroom, ce aparţinuseră lui Surdu.

În 2013 moare nașul ei, Titus Munteanu, tăticul ”Şcolii vedetelor” și apropiat al familiei și totodată nașul ei de cununie cu primul soț, Sorin Movileanu. Titus Munteanu era și nașul copilului ei cu Movileanu, Sorin, mai târziu înfiat de alt soț de-al artistei, olandezul Jan Hilgen.

În 2017 i-a murit un frate, iar în 2018, Angela Similea s-a retras din muzică. În ultimii ani, interpreta a făcut naveta peste Ocean la fiul și la nepoții ei, însă susține că nu s-a mutat definitiv în SUA.

Angela Similea a lansat zeci de șlagăre

”Casa mea”, ”De n-ai să vii”, ”Un albastru infinit” și ”Să mori de dragoste rănită” sunt doar câteva dintre piesele de referință ale Angelei Similea. Vocea ei a fost descrisă ca fiind „un glas vibrant, profund, cu o întindere muzicală inconfundabilă, cu un timbru vocal specific, o voce inimitabilă”, dar și „de neînlocuit”.


Răduleasca așteaptă recunoștința Gabrielei Prisăcariu. L-a învățat multe pe Oțil

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre