Simona Ionescu / Redactor Șef

Horia Tecău, de 30 de ani pe terenul de tenis

Horia Tecău, de 30 de ani pe terenul de tenis
Horia Tecău este de 30 de ani pe terenul de tenis. Simona Halep a fost prima care l-a felicitat de ziua lui, pe 19 ianuarie.

30 de ani pe terenul de tenis. Pare greu de crezut, dar este adevărat. Horia Tecău a moștenit pasiunea pentru sport din familia lui. Tata a jucat baschet , iar bunicul box. Avea 6 ani când a intrat pe terenul de tenis.

Horia Tecău, de 30 de ani pe terenul de tenis

Simona Halep a fost prima care i-a urat ”La mulți ani!”, lui Horia Tecău. Pe 19 ianuarie, cel mai bun jucător român de tenis al momentului a împlinit 36 de ani. Amândoi sunt în Australia unde vor participa la turneul Australian Open.

Simona Halep a fost prima care i-a urat ”La mulți ani!”, lui Horia Tecău

Horia Tecău a intrat pentru prima dată pe un teren de tenis la vârsta de şase ani, dus de tatăl său, Romeo Tecău.

Ca orice copil de sportiv, Horia Tecău a făcut puţin înot şi puţin baschet, însă tenisul l-a atras cel mai tare. A renunțat la jocurile copilăriei și a ales să se antreneze pe terenul de tenis.

”Când eram mic, visam să joc și să câștig în Cupa Davis pentru România”, spunea Horia Tecău. Visul lui i s-a implinit și a strâns trofeu după trofeu, la Cupa Davis, la Wimbledon, la US Open, la Australian Open, Roland Garros.

Horia Tecău, remarcat la 10 ani de Ilie Năstase

Primii pași în tenis i-au fost ghidați în Constanța de antrenorul Nicușor Ene, până la vârstă de 8 ani, același care a antrenat-o pe copila Simona Halep.

Însă Ioan Macoveciuc a fost antrenorul care l-a format pe viitorul campion.

”Cel mai mult m-a ajutat profesorul Macoveciuc, cel care m-a antrenat până la 15 ani când am plecat în America grație unei sponsorizări”, povestea Horia Tecău.

Tatăl lui Horia Tecău a povestit că prima mare victorie a lui Horia într-un campionat a fost la vârsta de 10 ani.

Momentul care a marcat drumul pe care Horia Tecău a fost un turneu de la Herăstrău, când micul Horia a obţinut trofeul.

”La acel turneu a fost şi Ilie Năstase. După ce s-a uitat la mai multe meciuri, Năstase a zis «Puştiul ăsta e singurul care joacă tenis!». Se referea la Horia Tecău. ”Am zis atunci că  dacă şi Ilie Năstase a zis asta înseamnă că aşa este“, a povestit Romeo Tecău.

Cel mai mare tenismen al României nu s-a înşelat. Pentru Horia Tecău a câștigat trofee după trofee.

Puțini știu că Horia Tecău este și ambasador UNICEF și ajută copiii sărmani.


Povestea insulei lui Onassis. De ce a adus-o aici „Grecul de aur” pe Jacqueline Kennedy

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre