Simona Ionescu / Redactor Șef

Anunț important de la Guvern. Vin alți bani. Ajutorul intră în buzunar, după ce veți completa o cerere

Anunț important de la Guvern. Vin alți bani. Ajutorul intră în buzunar, după ce veți completa o cerere
Bucurie mare pentru o categorie de români, care vor primi din partea statului suma de 300 de lei. E nevoia însă să îndeplinească câteva condiții de eligibilitate.

Este vorba de indemnizația de șomaj pe care toți cei care au absolvit liceul sau facultatea o pot primi. Cu o singură condiție: să se înregistreze la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, punctul de lucru în raza căruia au domiciliul, în termen de 60 de zile de la terminarea cursurilor.

Trebuie să aveți 16 ani împliniți

Condiția pentru a beneficia de această indemnizație este să aveți minim vârsta de 16 ani împliniți. Veți primi atunci 300 de lei timp de șase luni, ceea ce reprezintă „50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare”.

Se dau bani de la stat!

Specialiștii spun că este un ajutor luna, care a fost calculat în baza indicelui social de referință (ISR), în valoare de 598 de lei.

Vor primi acești bani și tinerii care nu au luat bacalaureatul

De acești bani vor beneficia și tinerii care nu au luat examenul de bacalaureat. „În cazul absolvenților de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare date încheierii situației școlare, stabilită prin reglementările normative în vigoare.

În cazul elevilor care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigență, dată înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ”, se arată în comunicatul de presă.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre