Simona Ionescu / Redactor Șef

Apărarea lui Vlad Pascu: avocatul susține că victimele erau mai intoxicate ca el!

Apărarea lui Vlad Pascu: avocatul susține că victimele erau mai intoxicate ca el!
În urmă cu puțin timp s-a aflat că Vlad Pascu, tânărul care a ucis alți doi tineri în accidentul de la 2 Mai de vara trecută,  scapă de patul din celula sa din Penitenciarul Poarta Albă unde este încarcerat în acest moment. Tânărul va fi internat într-o clinică secretă din Constanța, reușita fiind un pas important spre miza cea mare: mutarea în arest la domiciliu.

Strategia cu care avocații lui Vlad Pascu au mers în fața instanței se dovedește a fi halucinantă. După ședința de judecată desfășurată azi la Tribunalul Constanța, avocații lui Vlad Pascu, acuzat de producerea tragediei din localitatea 2 Mai, au făcut declarații.

Ei au explicat cum au construit apărarea clientului lor. În continuare, aceștia cer instanței înlocuirea măsurii arestării preventive cu arestul la domiciliu. Apărătorii angajați încearcă să minimizeze responsabilitatea lui Pascu, dând, indirect, vina pe victime.

Avocatul Alin Trandafirescu, unul dintre apărătorii lui Vlad Pascu, a argumentat în fața instanței că inculpatul nu poate fi considerat sub influența drogurilor în momentul producerii accidentului, deoarece substanțele psihoactive găsite în corpul lui au fost prezente în cantități foarte mici. El a subliniat că aceste cantități sunt nesemnificative în comparație cu concentrația de alcool detectată în corpul victimelor decedate.

Avocatul dă vina pe victime

Reamintim că în dosarul 2 Mai, Matei Vlad Pascu este suspectat de uciderea din culpă a doi tineri, vătămare corporală din culpă a trei persoane, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe şi părăsirea locului accidentului.

Tânărul era în arest preventiv, deja de aproximativ 13 luni, iar avocații angajați de familia sa încearcă prin orice mijloace să îl scoată afară din pușcărie. Avocatul Alin Trandafirescu a declarat la ieșirea din sala de judecată că un judecător „obiectiv și imparțial” ar trebui să examineze dovezile din dosar și să facă o analiză mai detaliată, ținând cont mai ales de cele semnalate de raportul legiștilor  în urma necropsiilor victimelor.

Strategie halucinantă de apărare în cazul lui Vlad Pascu

„Nu știu dacă știți, dar valorile acestor substanțe sunt extrem de infime, în sensul că, cel puțin la substanța intitulată cocaină avem 0,001, la MD avem 0,0157, MDMA este mai mic de 0,5. Raportat și la elementele obiective, de la momentul producerii accidentului, probe care nu sunt în niciun fel prezentate sau analizate de către instanță, probabil, strict din motive de… nu pot să găsesc un argument, însă vă voi spune eu răspicat, chiar dacă voi fi apostrofat, ș.a.m.d.: în corpul persoanelor decedate s-a găsit alcool, în sânge și în urină.

În urma accidentului de la 2 Mai, doi tineri au fost uciși. Șoferul a fost găsit abia ulterior, el părăsind locul tragediei

Cantități destul de mari, în sensul de 0,7 spre 1 la mie. Eu cred că acest element pe care-l regăsim în raportul de necropsie, care este probă în dosarul penal, ar trebui analizat strict cu privire la circumstanțele comiterii faptei, cum ne spune, de altfel, textul legal pe care noi îl invocăm la momentul înlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu”, a declarat avocatul, conform presei locale.

Apărătorul angajat al lui Vlad Pascu insistă pe ideea că alcoolemia victimelor este mai relevantă în acest dosar decât urmele de droguri găsite la analize în corpul clientului său. El susține că alcoolemia victimelor e relevantă în ceea ce privește modul lor de deplasare.

„Cu toții am fost tineri și probabil am consumat alcool, iar atunci când ne întorceam de la club nu mergeam în șir indian. Nu sugerez că vina este doar a lor, ci că este vorba despre o vină comună, așa cum au concluzionat și cei trei experți care au realizat expertiza”, a mai declarat avocatul Alin Trandafirescu.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre