Simona Ionescu / Redactor Șef

Apariție spectaculoasă. Un animal rar a fost fotografiat

Apariție spectaculoasă. Un animal rar a fost fotografiat
Un leopard negru, rar, a fost fotografiat în plină „acțiune”, în timp ce își vâna prada, la marginea unui sat din India. El a fost surprins de un tânăr care a urmărit animalul zeci de minute în șir.

Tânărul în vârstă de 23 de ani a admirat timp de 40 de minute leopardul negru din rezervația Tadoba. „Nu am mai văzut niciodată niciodată ceva mai frumos. Eram complet uluit. Am fost norocos deoarece l-am putut admira timp de 40 de minute. În tot acest timp l-am văzut bând apă dintr-un iaz, marcându-şi teritoriul şi urmărind maimuţe”, a povestit studentul Abhishek Pangis, potrivit dailymail.

Cunoscut şi sub numele de pantera neagră, leopardul negru, este un exemplar extrem de rar. Practic acesta suferă de o boală genetică: melanism. Mai exact,  culoarea pielii este modificată deoarece pigmentul negru se dezvoltă excesiv în piele sau păr din cauza unei mutaţii genetice recesive.


Celebri pensionari ai tenisului rup gura târgului în materie de iubite. Ilie și Țiriac sunt pe listă

Lady Gaga și-a șocat fanii cu ultimele fotografii. Veți vedea de ce


Studentul a reușit să realizeze mai multe fotografii uluitoare cu animalul în timpul primei sale călătorii de safari în India. Cel mai interesant este că tânărul era singurul din grupul său care avea asupra lui un aparat de fotografiat, astfel că a profitat din plin de șansa de a fotografia splendidul animal.

Abhishek Pangis a văzut animalul în luna iunie, când afară se înregistrau 45C. căldura teribilă a fosta șansa grupului, deoarece aceasta a fost motivul pentru care leopardul a părăsit vizuina sa subterană și a ieșit afară, în căutare de apă, pentru a se hidrata.

De obicei, leopardul negru stă ascuns pe durata zilei, și iese la vânătoare doar noaptea. Temperaturile extreme ale verii indiene l-au obligat însă să își părăsească ascunzătoarea pentru a bea apă.

Sursa foto: Daily Mail

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre